Har smerterne sat kløer i dig, så giv igen med djævlekloen

 

 

 

Er diagnosen gigt, er der dømt smerter og et anderledes sæt leveregler. Du kan overgive dig til gigtens følgesygdomme, smerter og stive led. Men hvis du elsker livet og sundheden, så kæmp imod gigtens kløer med naturens plante: djævlekloen.

 

Af Kristine Bindslev
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning og //mig// – efterår 2014

 

Gigt er ingen farlig sygdom, man dør sjældent af den. Hvilken ringe trøst, når den gigtplagedes smerter forhindrer dem i livet, arbejde, sport og leg. I flere århundrede har afrikanerne gjort noget ved deres reumatiske tilstande med djævleklo-rod også kendt som harpagophytum procumbens eller ægte venustorn. Det afrikanske vidundermiddel kan i dag købes som naturlægemidlet Ægte Venustorn. Overtroen hos de indfødte i Afrika er ved videnskabelige undersøgelser gjort til et moderne virksomt middel mod gigtsmerter. Vi ved i dag, at djævleklo virker stærkt afgiftende og er en vigtig spiller, hvis man vil gøre noget aktivt mod sine smerter uden uheldige bivirkninger.

 

Du er ikke alene

Med 200.000 medlemmer i Gigtforeningen, 40.000 indlæggelser årligt med gigtpatienter og 730.000 danskere på receptpligtig gigtmedicin, kan du trøste dig med, at du ikke er alene med at have smerter i led, muskler, bånd, sener og nerver. Problemet er, at den ordinerede gigtmedicin kan øge risikoen for hjertesygdomme og død.

 

Gigtmedicin giver alvorlige bivirkninger

Sundhedsstyrelsen har i årevis opfordret lægerne til at være forsigtige med at udskrive smertestillende gigtmedicin af typen NSAID på grund af alvorlige bivirkninger som hjertesygdom, blodprop og blødende mavesår.

Alligevel fik ikke færre end 731.667 danskere medicinen på recept i 2012, viser tal fra Statens Serum Institut. Det vil sige lidt mere end hver 8. dansker. Oveni kommer alle de piller, der bliver solgt i håndkøb.

Gigtforeningens Direktør Lene Witte har i et interview i Politiken den 21. november 2013 udtalt følgende: ”Vi mener, at alle NSAID’er burde tages ud af håndkøb. Risikoen for alvorlige bivirkninger er alt for stor. Vi råder altid vores medlemmer til at forsøge at overkomme smerterne med træning og ergonomi, før de tyer til medicin. Og hvis medicin er nødvendig, så er paracetamol som for eksempel Panodil eller Pamol førstevalget. Folk bør under ingen omstændigheder tage NSAID’er for generelle smerter som menstruationssmerter eller sportsskader”. Men hvad gør man så, når smerterne er uudholdelige?

 

Naturens smertelindrer er bivirkningsfri og virksom

Djævleklo er giftfri og let fordøjelig, og i mange tilfælde viser planten sig at have spontane virkninger, hvor andre lægemidler kun har haft utilfredsstillende virkninger. Det er bevist, at djævleklo påvirker vævsstofskiftet, hjertet, at den udskiller stofskifteaffald, løsner sygdomsstoffer, der har sat sig fast i vævene, og uden at irritere nyreepitelet forøger den vandladningen. Plantens virksomme stoffer sidder i rødderne, som indeholder iridoidglykosider. Undersøgelser viser, hvorledes iridoidglykosiderne renser kroppens vitale organer uden bivirkninger modsat medicinalindustrien syntetiske gigtmedicin.

 

Rens din krop for affaldsstoffer og reducer smerterne

Laboratorieundersøgelser tyder på, at djævlekloen har en smertestillende og betændelseshæmmende effekt. Der findes flere videnskabelige undersøgelser fra Kina vedrørende djævleklorodens virkning hos patienter med slidgigt i blandt andet fingrene. Roden har et højt indhold af bitterstoffer, som bl.a. gavner leveren og sandsynligvis hæmmer overproduktion af urinsyregigt. Gigtlidelser forværres netop af ophobede affaldsstoffer, som ofte viser sig ved netop muskel- og ledsmerter samt stivhed i lemmerne. Slaggeren og de sygdomsfremkaldende stoffer i kropsvævene overbelaster leveren og nyrernes afgiftende funktion. Her hjælper djævlekloen ved at virke stærkt udrensende på syreophobninger og gamle medicinrester.

Djævleklo er en flerårig, krybende plante med modsatte blade. Skuddene bliver 1-1,5 m lange. Blomsterne er enlige, 4-6 cm lange med tragtformet lappet krone, der er purpurrød med et gult kronrør. Frugterne er træagtige kapsler, ca. 15 cm i diameter, forsynet med pigge, der i spidsen bærer modhager. Djævleklo er en tørkeplante, der hører hjemme i Kalahari ørkenen i den sydlige del af Afrika. Det er den underjordiske del af planten, knoldene, der anvendes som naturlægemiddel. Rødderne indsamles fra vildtvoksende planter og blev først introduceret i Europa i 1953.

Gigt, selv en gruppe på mere end 100 forskellige sygdomme, er én kategori af reumatiske sygdomme. Gigtsygdomme kan forårsage smerter, stivhed og hævelse i leddene, og andre støtter kroppens strukturer, såsom muskler, sener, ledbånd og knogler. Dog kan reumatiske sygdomme påvirke andre områder af kroppen, herunder indre organer. Nogle gigtsygdomme involverer bindevævet (kaldet bindevævssygdomme), mens andre kan være forårsaget af en autoimmun sygdom, hvilket betyder, at kroppens immunforsvar angriber sine egne raske celler og væv.

 

Natur Drogeriet Venustorn 370 mg (360 kapsler)

Ægte Venustorn fra Natur-Drogeriet er et registreret naturlægemiddel med de virksomme stoffer fra djævlekloroden. Myndighederne har registeret, at Ægte Venustorn virker på lettere smerter. Natur-Drogeriet har også en djævlerodste, som skal trække i 8 timer og drikkes! Teen er meget effektiv til en her og nu udrensende effekt.

 

5 thoughts on “Har smerterne sat kløer i dig, så giv igen med djævlekloen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *