Ud af starthullerne med et jernprodukt

 

 

Riv ud, og smid artiklen ind bag de lukkede døre hos din teenager.

Teenager, vågn op! Mor og far, vågn også op! Mærkværdig teenageadfærd, hvor de nærmest er gået i dvale bag lukket dør er ikke altid tegn på sløvsind eller hormoner, der raser.

 

Af Marianne Palm
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – august/september 2018

 

Det kan meget vel være tegn på jernmangel, og nej, du får ikke forstoppelse af de rette jerntilskud. Og nej, det er ikke store stygge kapsler, men nogle små røde tabletter på størrelse med en halv vingummibamse.

Egentlig er der ingen undskyldning for ikke at komme ud af træthedens tåger. For det er meget nemt at få lægen til at undersøge den hen-ad-gulvet-kravlende teenager. Saml ham op, og kom af sted. Allerede efter en uges tid vil der stige en energi op fra storetåen, der breder sig til hele kroppen. Det har ikke kun musklerne brug for. Man ved også, at jern har en enorm virkning på hjernens omdrejninger og evne til at tænke klart.

 

Der er forskel på jern!

Vælg et jernprodukt med høj optagelighed, som kan anvendes af alle, uanset om man er kødspiser, vegetar eller veganer. AminoJern Ferrochel optages to til fire gange bedre i kroppen end traditionelle jerntilskud, og en tablet er nok.

 

Jernmangel er ikke dovenskab

Jern er ikke mindre end livsvigtigt. Uden jern dannes der for lidt af det røde pigment, hæmoglobinet, i de røde blodlegemer, og uden pigment vil der ikke kunne trækkes ilt rundt i kroppen. Så simpelt er det faktisk, og det er derfor din teenager kan blive så træt, så træt. Det er altså ikke dovenskab, men tegn på en ubalance, der skal rettes op på.

 

Dine unger er i særlig risiko for jernmangel, når:

  • De spiser uregelmæssigt, alt for lidt og for meget junkfood
  • Har menstruationsblødninger, også selvom menstruationerne ikke nødvendigvis er særligt kraftige
  • Er blege og gennemsigtige med måske sorte rande under øjnene
  • Virker trætte fra morgen til aften, og ikke kun når opvasken skal klares
  • Har fået det sværere med at koncentrere sig, eller at skolekaraktererne simpelthen er gået ned ad bakke

 

Læs også det store børnetema på s. 46 – 66 i bladet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *