Næringsstoffer kan gavne din hørelse

 

 

Tilskud af A-, C-, og E-vitamin samt magnesium ser ud til at kunne forsinke aldersrelateret tab af hørelse, viser ny forskning.

 

Af Bjørn Falck Madsen, videnskabsjournalist
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – oktober/november 2018

 

Når vi ældes, bliver vores hørelse gradvist ringere. Det er et naturligt fænomen. Det ser dog ud til, at vi kan udsætte den proces ved at tage ekstra doser af vitaminerne A, C og E samt mineralet magnesium, skriver forskere i det videnskabelige tidsskrift Frontiers in Neuroscience. Tilsyneladende har denne kombination af næringsstoffer en evne til at forhindre de forandringer, som med alderen opstår i vores hørelse, og som gør det svært for os at opfange bestemte lyde – enten de højfrekvente eller de lavfrekvente.

 

Modvirker frie radikaler

Forskerholdet, som er tilknyttet Universidad de Castilla-La Mancha i Albacete i Spanien, forklarer, at de anvendte næringsstoffer er i stand til at modvirke dannelsen af skadelige frie radikaler, som kan beskadige hørelsen, samtidig med at bevare et godt kredsløb, hvilket i sig selv er vigtigt for høresansen.

 

Forringet livskvalitet

På verdensplan har omtrent 24 % af folk i 40’erne, 33 % af folk i 60’erne og 66 % af folk i 70’erne problemer med aldersbetinget høretab, og det kan have en negativ indvirkning på livskvalitet samt medføre store sundhedsudgifter. Den nye undersøgelse, som menes at være den første af sin art, giver måske et håb for fremtiden ved at forsyne os med en kilde til forebyggelse af høretab.

 

Bedre blodomløb i høresneglen

Forskerne valgte de tre vitaminer, eftersom de alle har velkendte egenskaber som antioxidanter, der beskytter mod frie radikalers ødelæggende virkning. Magnesium er inkluderet, eftersom dette mineral er kendt inden for forskningen for stoffets evne til at udvide blodkarrene i øresneglen.

 

Kendt fra Bio-Selen + Zink

Kombinationen af A-, C- og E-vitamin, som blandt andet er kendt fra præparatet Bio-Selen + Zink, er godt for mange ting. Vitaminerne indgår i det såkaldte antioxidantnetværk, som er en håndfuld vitaminer og mineraler med antioxidantvirkning, der understøtter hinanden og derfor med fordel kan indtages i kombination.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *