Ørkenplante effektiv til gigt og andre sygdomme med ophobning af affaldsstoffer

 

 

Der kan være mange årsager til, at affaldsstofferne ikke udskilles ordentligt. Fælles for alle er dog, at det giver problemer i kroppen, fordi stofferne recirkuleres med blodbanen og føres rundt i kroppen igen i stedet for at blive udskilt med udrensningsorganerne. Når det sker, kan det være benzin på bålet i forhold til udvikling eller forværring af sygdomme som gigt, smerter i led og muskler, blære- og galdesten samt åreforkalkning, et ringere immunforsvar og udmattelse.

 

Af Rikke Agersted
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – april/maj 2017 

 

Vi indtager mange fødevarer, som er påvirket af forskellige tilsætningsstoffer i form af konservering, smagsforstærkere, farvestoffer og alt muligt andet i den boldgade. Dertil kommer pesticidrester, medicinrester og forurening, der optages af dyr og planter for til sidst at ende i vores maver. Oven i dette kan den enkelte indtage medicin, herunder hormoner, som skal nedbrydes og udskilles ud over de naturlige processer, som kroppen udfører hver eneste dag for at opretholde vores eksistens.

Overstiger belastningerne det udbytte, kroppen får fra kosten, er det ikke alle stoffer, som bliver udskilt, og de vil ophobes i systemet. Det bliver særlig slemt, hvis en person lider af forstoppelse. Når afføringen ligger længe i tarmen, bliver en del af stofferne optaget igen gennem tarmvæggen og sendt ud i blodbanen. Det belaster systemet.

 

Modstand på udrensning
Interessant nok er mange læger og andre fagfolk uenige i, om udrensning af affaldsstoffer er nødvendig. De påstår, at kroppen selv klarer disse ting, og at detoxkure derfor er unødvendige. Fakta er dog, at vi lever i en verden, hvor vi bliver udsat for store mængder af belastninger gennem kosten og den luft, vi indånder. Fakta er også, at rigtig mange mennesker bliver fri for deres skavanker eller mærker tydelige bedringer på forskellige problemstillinger, når de lægger kosten om og giver kroppen en velfortjent udrensning. I den naturmedicinske verden ser vi hele tiden de gode resultater og vil derfor aldrig holde op med at vejlede omkring emnet.

Ved ophobning af affaldsstoffer handler den naturmedicinske behandling om at fjerne toksinerne og hjælpe kroppen til selv at regulere udrensningen af dem på sigt, hvis det er muligt. Nogle har dog brug for ekstra hjælp resten af livet.

Motion, kostvejledning og en målrettet indsats ved hjælp fra kosttilskud og andre ting, der kan fordre udskillelsen af affaldsstofferne, kan være løsningen.

 

Djævleklo virker på smerter i muskler og led
I et forsøg fra 1982 behandlede man 630 patienter med forskellige gigtsygdomme med venustorn. 42 % – 85 % af deltagerne fik det markant bedre efter seks måneder. Det var især dem med gigt i rygsøjlen eller de vægtbærende led, som mærkede en stor forskel. En anden undersøgelse af djævleklos virkning på dårlig ryg viste, at 9 ud af 51 personer i forsøgsgruppen blev smertefrie efter blot fire ugers behandling, hvorimod det blot var en person fra kontrolgruppen.

 

Støtte til tarmenes udrensningsevne
Venustorn indeholder mange flere stoffer end de nævnte glykosider, og planten kendes for sin generelle udrensende effekt. Mange mavetarmsygdomme kan behandles med planten, herunder diarré, forstoppelse, dårlig fordøjelse og manglende appetit. Djævleklo indeholder en del bitterstoffer, som er med til at aktivere de naturlige fordøjelsesprocesser og højner derigennem udskillelsen af affaldsstoffer.

 

Og lidt til kredsløbet
Mængden af calcium i cellerne regulerer musklernes sammentrækning, hvilket også har indflydelse på hjerterytmen og blodtrykket. Er der svingende ind- og udstrømning i hjertecellerne, kan det føre til arytmi og forhøjet blodtryk, som altså kan afhjælpes med venustorn, der regulerer calciumindstrømningen.

 

Djævleklos virkeområder set fra den traditionelle brug
Den skattede urt virker blodrensende, fjerner affaldsstoffer, fremmer fordøjelsen, virker smertestillende, er inflammationshæmmende og virker på en lang række sygdomme gennem disse egenskaber.

 

Djævleklo som te eller kapsler
Ægte Venustorn fra Natur-Drogeriet findes både som te og kapsler.

 

Teen:
1 tsk. Ægte Venustorn kommes i ½ liter kogende vand, som tages af varmen. Lad teen trække natten over, si den, og drik 1/3 af den 10 minutter inden hvert måltid. Kold eller varm.

Teen indeholder mange bitterstoffer og kan være svær for nogle at indtage. De kan i stedet tage to kapsler Ægte Venus-torn tre gange dagligt.

Ægte Venustorn skal tages i mindst fire uger, før virkningen begynder at vise sig.

 


HVAD SKER DER BIOKEMISK OG FYSIOLOGISK ?

Djævleklo virker inflammationshæmmende
Roden fra den spændende plante venustorn eller djævleklo (navnet kommer fra små klolignende vækster på plantens frugt, som beskytter den mod sultne ørkenbeboere) indeholder nogle irioide glykosider, harpagosid og harpagid, som har stærke inflammationshæmmende virkninger.

De har indflydelse på de biokemiske processer, som styrer calciums indstrømning i cellerne.

Indstrømningen af calcium påvirker også tilstrømningen af enzymet phosphorlipase A2, der virker som en katalysator for de processer, der producerer inflammatoriske eicosanoider (prostaglandiner). Når calciumindstrømningen reguleres, følger de inflammatoriske processer med.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *