Fra magasinet sund-forskning.dk april 2012
Denne ærtemos er et absolut hit til både børn og voksne. Brug den som dyppelse til grønsagsstave, pålæg eller tilbehør til… Ja, næsten hvad som helst. Ud over at have den smukkeste skriggrønne kulør, er ærtemosen ultranem at lave og smager helt forrygende.
Ærtesæsonen er på sit sidste nu, så hvis du ikke kan finde friske ærter eller ikke orker at bælge løs, køber du dem bare frosne.
Det skal du bruge:
500 g fine frosne ærter (optøet) eller friske bælgede ærter
2 håndfulde hasselnødder
2-4 spsk olivenolie
Lidt citronsaft
Salt
Peber
Evt. lidt vand
Sådan gør du:
Overvej om du vil riste hasselnødderne eller bare bruge dem, som de er. Du kan også gøre det blidt på panden. Kom hasselnødderne i en skål sammen med ærter, olivenolie, salt, peber og lidt citronsaft. Blend det til en mos med en stavblender.
Smag til med salt, peber og citron.
Hvis den er for tyk i konsistensen, kan du komme en lille bitte sjat vand i.
TIP :
Blend evt. en god håndfuld frisk basilikum i. Hvis du ikke har det, så pyt!
Det smager godt alligevel.