Mineralet selen ryddede forsiden af BT

selen

 

 

Pressemeddelelse, Pharma Nord, december 2014

Selen beskytter din krop effektivt og sporstoffet har en så beskyttende virkning på mennesker, at BT i går ryddede forsiden for at gøre plads til nyheden.

Dette sker på baggrund af en stor, dansk undersøgelse fra Københavns Universitet, som har påvist helt nye og hidtil ukendte virkningsmekanismer ved dette vigtige næringsstof.

 

Danmark er selen-fattigt

I artiklen fra BT kunne man læse, at Danmark er et selen-fattigt område. Ifølge en rapport fra Danmarks Fødevareforskning ligger det gennemsnitlige selenindtag hos både mænd og kvinder et stykke under det anbefalede niveau.

 

Vigtig for immunforsvaret

Selen har afgørende betydning for et velfungerende immunforsvar og beskytter desuden kroppens celler mod oxidative skader. Samtidig hjælper selen med til, at skjoldbruskkirtlen fungerer, som den skal.
Denne kirtel er blandt andet ansvarlig for kroppens talrige stofskifteprocesser og får man ikke den fornødne mængde selen, kan det gå ud over disse og andre vigtige selenafhængige funktioner.

 

Organisk selengær

Forskellige selenforbindelser virker forskelligt i kroppen, og SelenoPrecise indeholder netop de samme methylerede selenforbindelser, som forskerne har studeret i deres undersøgelse.

Selen findes i en række fødevarer som fisk og nødder, men for dem, der ikke får nok derigennem, kan et selenpræparat være en løsning. Pharma Nords patenterede, organiske selegær SelenoPrecise, fås som lægemiddel til forebyggelse og behandling af selenmangel.
SelenoPrecise er det eneste organiske selenpræperat i EU, der er godkendt til en dosering på 200 µg* selen per dag.

(* den dosis som er anvendt i en række nyere selenundersøgelser)

4 thoughts on “Mineralet selen ryddede forsiden af BT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *