Bio-Strath modvirker knogleskørhed

1knogler

Nb: Biostrath hedder i dag Strath

De specielle urtedråber er mest kendt for sin virkning på immunforsvaret. Men de kan også gøre en forskel ved knogleskørhed.

Af Marianne Palm
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – julen 2011

Osteoporose rammer flere og flere kvinder og mænd. Til trods for, at vi sammen med Finland har verdens højeste indtag af mælk og mælkeprodukter, ligger vi på førstepladsen (verdenstoppen), når det gælder alvorlige og komplicerede benbrud, som skyldes knogleskørhed. Ny forskning viser, at processen, som fører til knogleskørhed, kan reverseres og bremses ved brug af det specielle gærekstrakt Bio-Strath.

Vores knogler og ben (masse) forandres gennem hele livet – enten bygges de op eller brydes ned, afhængig af forskellige situationer og stadier i livet. Nedbrydning og nydannelse af vores benmasse påvirkes gennem hele livet af vores kost, vores alder og vores grad af fysisk aktivitet. Når nedbrydningen af ben- og knoglevæv er større end nydannelsen, øges risikoen for knogleskørhed.

Et nyligt publiceret studium fra Italien dokumenterer, at Bio-Strath kan forebygge og modvirke knogleskørhed.

De vigtigste fund i studiet viser, at Bio-Strath:

  • Favoriserer dannelsen af celler, som opbygger knogle- og benmassen (osteoblaster)
  • Reducerer dannelsen af osteoclaster, som nedbryder knogle- og benmassen
  • Øger effekten af andre behandlingsformer

Undersøgelsen viser, at Bio-Strath positivt påvirker og modulerer forskellige gener og signalstoffer, som danner ny bensubstans og knoglevæv, og (også) dem, som nedbryder bensubstans/knoglevæv. En korrekt balance mellem benopbyggende osteoblaster og bennedbrydende osteoclaster er helt afgørende for et sundt skelet. Hvis nedbrydningen af bensubstans er større end nydannelsen, vil man udvikle osteoporose og blive knogleskør. Bio-Strath påvirker netop denne balance, så man undgår at tabe mere benmasse, end man bygger op.

Samtidig viste studiet, at BioStrath bidrager til en øget dannelse af ben- og knoglemasse og dermed medvirker til at øge bentætheden.