Chokerende Chokay …

Chokolade

 

Ingen jul uden chokolade, ingen jul uden økologisk, bæredygtig og meget velsmagende chokolade.

Og resten af året må også gerne være fyldt med de sundhedsfremmende egenskaber, som det fine kakaotræ har givet os som ingrediens. Hvis vi vel at mærke ikke vælger en variant med alt for lidt chokolade og alt for meget fedt og sukker. Den slags varianter findes ikke hos NatureSource.

Af Marianne Palm

Chokolade, især mørk chokolade med et højt indhold af kakao, kan have flere sundhedsmæssige fordele, når det nydes i moderate mængder. Der er ovenikøbet producenter, som har valgt at være innovative og kigge på, hvordan man kan gøre den ellers lidt bitre chokoladesmag blød og rund uden at tilsætte sukker.

Det er lykkedes for udviklerne af Chokay, hvor sukker og overflødigt fedt er erstattet af agave-inulin, en fiber, man finder i agaverod.

Den giver en sødme til chokoladen uden at være sukker, og den giver maven lidt at arbejde med, da fibrene, mens de giver sødme, også fungerer som præbiotika.

Sammensætningen gør, at den bedre kan tåles af mennesker med blodsukkerudfordringer, og dem er der jo så rigeligt af i hverdagen, og især i juletiden, hvor hygge i de fleste hjem er forbundet med mad, søde chokolader og drikkevarer ad libitum.

Det er sjældent en god cocktail for kroppen, men nu kan du altså vælge alle Chokay-varianterne med agavefibre – og nej, du kan overhovedet ikke smage andet end vidunderlighed på tungen …

 

Chokoladebarerne er uden tilsat sukker og 100 pct. økologiske.

 

Den økologiske agave-inulin skal ikke forveksles med agavesirup, som er et andet ekstrakt af samme plante, hvor agavesirup er flydende sukker, ikke en fiber.

 

Lad din mad være din medicin, har Hippokrates sagt engang. Må man dog lige tilføje: ud med junk som hygge og ind med himmelske bidder. Men spis dem langsomt …