Du kan gurgle dig til et sundt tandkød

Tænder

 

Kombinerer du et par effektive mundskyl, bruger tandpasta, der også har en opmuntrende effekt på tandkød, lommer og tænder med et par enkle kosttilskud, kan det være, din tandlæge smiler lidt mere til næste tandeftersyn. Og at du får lyst til at smile til verden igen …

 

Af Marianne Palm

At have sit arbejde som sin hobby er en stor glæde i hverdagen. Mindre glædeligt er det, når arbejdet kan blive til stress, og, som årene går, også kan sætte sig på diverse organsystemer.

Hånden på hjertet, jeg er 62 år, og det kan man godt se på mit tandkød

Efter et par seminarer om tandkød, tænder, immunforsvar og forskningen på planter og næringsstoffer fra rundt om i verden må jeg lige have lov til at bruge lidt spalteplads på en helt særlig cocktail, som giver mening morgen og aften.

Desinficer …

Australian Body Care har en mundskyl, mouth wash, som indeholder en mikroskopisk, men meget effektiv olie, tea tree olie, der virker særlig desinficerede på tandkød. De aktive stoffer bevæger sig helt ned i tandlommerne og renser op i dybden. Gør det gerne to gange om dagen, eller i det mindste én gang, og jeg gør det, lige efter jeg har børstet bisserne, mens jeg bader.
Gurgl godt og grundigt i et minuts tid, og skyl evt. efter med vand, spyt ud, så du ikke sluger tea tree-olien, den kan godt være lidt barsk for tarmen.

Til gengæld vil din hud elske, hvis du samtidig renser din hud for snavs og urenheder. Avivir har en hel stribe af produkter til huden.

Immuniser …

Så er det tid til næste gurgl! For nu skal aloe vera-plantens immunstyrkende og sårhelende aktive stoffer få lov til at gøre arbejdet færdigt. Avivir Drikke Aloe Vera Naturel flyder ned i alle små hulrum og giver det lokale immunforsvar en mulighed for at skabe det bedst mulige værn mod bakterier, samtidig med at de liflige dråber – som smager af stort set ingenting – får lov til at gøre deres arbejde. Gurgl også grundigt her, men nu må du meget gerne sluge indholdet, for aloe-plantens aktive stoffer gavner også din fordøjelse.

Desinficer

Inden gurgleriet veksler jeg mellem to tandpastaer – den ene er også fra Avivir med aloe i, hvor du kan vælge mellem to varianter, en med flour, den anden uden. Hvis du er lidt flour-forskrækket, men godt ved, at mineralet har betydning for udviklingen af huller, kan du fx vælge at bruge begge, den ene om morgenen, den anden om aftenen.

Immuniser

Jeg bruger også Zymbion tandpasta med Q10 fra Pharma Nord, for ligesom med studier på tea tree-olie og på aloe vera-planten er der også forskning på Q10 i tandpasta, som fornyer cellernes evne til at regenerere og skabe nye celler fyldt med energi.

Byg op også andre steder i kroppen

Q10 bør også som kosttilskud være med på toilethylden eller tæt på køkkenskabet. For man ved fra forskning, at de bakterier, der opholder sig i mundhulen, meget vel kan belaste hjertet, og derfor er det nødvendigt at gå til tandlæge, og derfor er det nødvendigt, at vi passer på vores tænder og vores mundhule.
Kombiner med Bio Quinone Q10, 100 mg, tag en kapsel minimum én gang om dagen, og gerne morgen og aften, hvis du ved, du har parodontose.

Kombiner også med masser af farverige grøntsager, tag en stærk multi-vitamin-mineral-tablet, og skab en sundere fordøjelse med Avivir-drikken.

En samlet løsning, fx i tre måneder, eller resten af dit lange liv, tænderne skulle gerne følge med …

Australian Body Care: mouth wash

Avivir Drikke Aloe Vera Naturel

Avivir tandpasta med eller uden flour

Zymbion tandpasta

Bio-Qinone 100 mg, en kapsel eller to om dagen

Multi-vitamin-mineral-tablet og lidt mere Avivir Aloe-drik.