Dutch Baby – selve titlen er ikke særligt beskrivende. Der er tale om en ovnbagt pandekage med lækre sprøde kanter og en svampet bund.
Dutch Baby er en tysk Pfannkuchen – pande-kage. Ifølge kilder kommer navnet fra en cafe i Seattle. Ejerens datter kunne ikke udtale Deutsch, det tyske ord for tysk. I stedet sagde hun Dutch – som betyder hollandsk, og så kom pandekagen til at hedde Dutch Baby, pga. måden den hæver op i ovnen på.
Af Karina Willumsen
Dutch Baby
Det skal du bruge:
1 dl fint rismel
½ dl kartoffelstivelse
½ tsk. salt
2 spsk. sukker
½ tsk. vaniljepulver
Evt. lidt økocitronskal eller saft for frisk smag
1 ¼ dl vand eller neutral plantemælk
2 store æg
Ca. 5-10 g neutral kokosolie til panden
Sådan gør du:
Du skal bruge en pande, som kan tåle at komme i ovnen. Gerne en støbejernspande eller en lille bradepande med tyk bund, så den kan holde på varmen. Sæt panden i ovnen ved 200 grader, og lad den varme godt op, mens du laver dejen. Du må først smøre olie på panden, når dejen er klar, ellers får du røg i køkkenet.
Pisk de tørre ingredienser sammen med et piskeris. Pisk væsken i og til sidst æggene, så der ikke er klumper i dejen.
Når panden er varm, smøres den med en smule olie, så det lige dækker panden og siderne. Hæld dejen i og sæt den i ovnen. Bag i 17-20 minutter, til dejen er lysebrun, og siderne er brune og sprøde. Det er normalt, at dejen falder sammen, når den kommer ud af ovnen.
Løft pandekagen, og sæt den på en tallerken. Drys med flormelis, chokolade, bær, hakkede mandler, spiseligt glitter og andet godt.
Servér med det samme, da en Dutch Baby er bedst varm. Velbekomme!