Et ømt problem – når huden bliver udsat for friktion

  
 
Har man prøvet at mærke, hvad friktion i sommervarmen gør ved hud og hudfolder, hilser man alverdens løsninger velkommen. For er det lårene, der gnider mod hinanden, ender man med at gå som en rapand, og er det helt andre kropsområder, kan man måske hverken sidde, gå eller stå, når det brænd-ende og kløende område breder sig som en steppebrand. Her er en kølig helende løsning for dig, der dyrker meget sport. Og for dig der bare er generet af tunge hudfolder under kjolen.
 
 
Af Marianne Palm
Artiklen blev bragt i //mig// en del af magasinet sund-forskning – juni /juli 2016
 
 
 
En smertefuld affære kan nemt opstå under sport eller i sommervarmen. Årsagen er, at huden udsættes for friktion i kombination med fugt. Når vi sveder, udskilles der en smule salt på huden. Hvis huden samtidig er udsat for friktion ved hud mod hud, eller hud mod tøj, kan det i længden komme til at føles, som om huden bliver gnedet med sandpapir.
 
Fødder, armhuler, under brystet, bagdel, inderlår og lyske er blot nogle af de steder på kroppen, hvor man kan udvikle smertefulde slidmærker, hvis ikke man tænker sig om.
 
 
Det kan du gøre
 1. Sørg for den rette beklædning. Vær opmærksom på, om du er beskyttet mod risiko for friktion. Køb løbeshorts der dækker lårene.
 2. Du kan også købe korte leggings til under kjolen, så friktion fra lårene minimeres.
 3. Brug kun BH af enten bomuld eller bambus. Med andre ord: undgå syntetiske materialer. Skån også brystkassen for bøjler så ofte som muligt. De gør ikke kun skade på huden, men er også en ekstrem belastning for  lymfesyste-met.
 4. Active Derm Creme er netop specielt udviklet til at modvirke rød og irriteret hud, der er opstået ved friktion. Cremen har en unik oliesammensætning, der giver en beskyttende hinde, som holder fugten borte fra huden og derved mindsker irritation. Cremen virker både forebyggende og lindrende på hud, der er skadet.
 
Cremen er selvfølgelig uden parfume og parabener.
 
“Når enden er god er alting godt, tak fordi vi fik lov at teste jeres produkt i turen til Paris 2015.
Kan for egen regning sige, at produktet hjalp mig på turen – nul huller.”
 
Det siger sportsudøvere om Active Derm Creme – Team Rynkeby
 
 
 
Dyrker du sport, har du måske mærket ….
Du kender sikkert godt den fornemmelse, at alt virker perfekt. Benene synes at kunne løbe i det uendelige, vejrtrækningen er optimal, og pludselig begynder det at gøre ondt på indersiden af lårene, og inden længe er du havnet i et rent smertehelvede. Det kan skyldes, at lårene under løbet er blevet udsat for en længevarende let friktion. Hvis du for eksempel løber i shorts, der er for korte, så er der en risiko for, at lårene hele tiden gnider mod hinanden, og hvis det sker over længere tid, så kommer problemet først med rød hud, dernæst åben hud.
 
Er skaden sket, kan du lindre med gennemvaskede bomuldsklude, der kan lægges på som et omslag. Smør et tykt lag Active Derm Creme på området, læg kludene på, og lad dem sidde i en halv times tid.
 
Og så skal der i øvrigt masser af luft til området. Smid kludene i sommervarmen, ophold dig i skyggen, og lad huden få lov til at hele op, inden du udsætter den for en ny friktion.
 
Active Derm er oprindeligt udviklet, fordi en af de ansatte i produktionen af Australian Bodycares produkter havde problemer med huden under armene og omkring barmen, når hun var på arbejde. Det var et fysisk job i et forholdsvis varmt og fugtigt miljø. Problemet var kombinationen af sved og friction.
 
 
Hvem kan med fordel anvende Active Derm
 • Ældre, overvægtige og andre med irriterede hudfolder
 • Kvinder med irriteret hud under barmen
 • Cykelryttere og øvrige sportsudøvere
 • Personer, der har hudproblemer pga. arbejdsbeklædning, som lukkede sko, arbejdshjelm m.m.
 • Sengeliggende, hvor huden irriteres pga. liggeunderlag, sved eller inkontinens
 • Blebørn med rød hud
 • Hænder, der ofte er udsat for håndvask eller kulde
 
 
Mere hjælp til den irriterede hud
I serien findes også Active Derm Wash. En mild skumsæbe, der er let at fordele på våd eller tør hud, og som indeholder mælkesyreestere, allantoin og glycerin. Sæben er udviklet til samme problemer som cremen og er mild mod den irriterede hud og vasker samtidig helt rent i folderne.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *