Hjemmelavede sodavandsis, uden sodavand

 

 

Grønne, læskende og friske. Lav dine egne ”sodavands”is. Lige til at tage op af fryseren, som hele familien vil elske.

 

Af Montserrat Farré Hernández
Opskriften blev bragt i magasinet sund-forskning – juni/juli 2019

 

 

Det skal du bruge

  • 1 lille honningmelon, skrællet og skåret i stykker
  • Frisk presset saft af 2 lime
  • ½ knivspids salt
  • 3-4 blade mynte
  • 1 tsk. ahornsirup
  • 100 g mørk chokolade 70 %

 

Sådan gør du

Blend alle ingredienser rigtig godt i en blender, så den bliver til en cremet smoothie. Smag til og juster efter din smag. Hæld smoothien i ispindeforme, og stil dem i fryseren. Dagen efter smelter du chokoladen over varmt vand. Tag ispindene ud af fryseren og ud af formen. Hæld den smeltede chokolade i et højt glas, og dyp toppen af ispindene i chokoladen. Hold dem op i nogle sekunder, så chokoladen får lov til at blive hård igen, inden du lægger dem ned i en plastikbeholder. Stil beholderen i fryseren igen, indtil de skal spises.