Hjælp til trist og glansløst hår

 

 

Vejret, stress, hormonforandringer, forkert kost, alder og meget andre faktorer spiller ind på, hvorvidt dit hår er smukt. Giv dit hår vitalitet indefra, så du mindsker hårtab og får et sundere hår.

 

Af Benedikte Mikkelsen
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – juni/juli 2019

 

Hårpragten er lige så forskellig, som personen den sidder på. Men der er dog nogle ting, som er fællesnævner for hårets opbygning. Derfor først lidt grundviden om hårets cyklus. Hårbunden indeholder omkring 100.000 hår, som alle følger en dynamisk cyklus med tre faser: anagen, katagen og telogen.

 

Anagene fasen: Håret sidder godt fast i hårbunden og vokser ca. en centimeter om måneden i op til otte år.

 

Katagen-fasen: Den varer omkring to til fire uger og er en overgangsfase. Hårsækken krymper, tilførslen af næringsstoffer bliver utilstrækkelig, og hårvæksten stopper.

 

Telogene fase: Det er hvilefasen, som varer i tre måneder. Hårstrået falder af, og en ny vækstperiode kan begynde.

 

Processen foregår asynkront, og alle hår går derfor ikke ind i den katagene og telogene fase på samme tid. Heldigvis for det! Omkring 90 % af hårstråene er altid i den anagene fase. 1 % i den katagene fase, og 10 % er i den telogene fase. Det er en naturlig proces at tabe mellem 30 og 100 telogene hår dagligt.

 

Forandringer i hverdagen kan ses på dit hår

Oplever du alvorlig sygdom, kirurgi, hurtigt vægttab, hormonforstyrrelser, fødsel eller stress, kan det betyde, at fordelingen af dine hår i de forskellige faser ændres.

Antallet af telogene hår stiger fra 10 % til 30 %. Der er dermed kun omkring 70 % blivende hår tilbage. Tilstanden kaldes telogen effluvium, og rammes du af det, kan du risikere at miste 300 hår om dagen.

Fjerner du den udløsende faktor til hårtabet, vil håret vende tilbage til sin vækstfase, og antallet af telogene hår vil normaliseres.

 

Sund mad sundt hår

Æbler, hirse, padderokke og biotin er firkløveret til dit hår. Æbler er rigtig gode til at stimulere væksten af hår, men et æble om dagen er dog ikke nok som hårfremmende indsats, derfor er det en god idé at tage et tilskud af koncentreret æbleekstrakt. Studier viser nemlig, at æbleekstrakt kan indtages som en naturlig løsning mod hårtab. Et japansk forskerhold har kigget nærmere på stoffet Pro-cyanidin B-2 i umodne æbler. Konklusionen er hårrejsende godt nyt: Æbleekstrakt fremmer hårsækkenes epitelceller og dermed hårvæksten. Du finder en koncentreret æbleekstrakt i Hair Volumen fra New Nordic, som også indeholder de sidste tre ingredienser i firkløvet til dit hår.

 

Dokumenteret effekt på hårprodukt

Paris dannede rammerne for det kliniske studie på Hair Volumen. 60 kvinder i alderen 32-52 år med normal hårvækst deltog i studiet, hvor de i fire måneder indtog en tablet dagligt. Kvindernes hår blev tjekket i starten af forsøget, efter to måneder og efter fire måneders brug. De videnskabelige målinger viste, at håret var blevet tykkere, og der var en øget hårvækst. Deltagernes egen vurderinger var da også, at ni ud af ti deltagere var tilfredse med produktet og følte, at de havde fået mere glansfuldt og tykkere hår og fældede mindre. Effekten vidste sig allerede efter to måneders brug af produktet.

 

Hvorfor lige hirse og padderokke?

Hirsens hemmelighed er, at den er rig på B-vitaminer, kobber, silicium og jern, kalium, fosfor og calcium. Silicium, også kaldet kisel, virker styrkende på hår, hud og negle. Og hirses indhold af E-vitamin hjælper ligeledes problemer med dårligt hår og dårlig hud.

Agerpadderokke hjælper mod skøre negle og spaltet hår. Padderokke er ligesom hirse mægtig rig på mineraler, især silicium. Ifølge forskerne, som har studeret padderokkens virkning, fremskynder urten hårvækst. Det er det høje indhold af siliciumdioxid, som hjælper med at forynge hårsækkene til at udløse vækst. Det samme gør sig gældende for neglene.

Sammen med æbleekstrakt har du tre ud af de fire skønne ting til dit hår. Vi mangler bare lige skønhedsvitaminet biotin.

 

Sidste blad på firkløveret til håret

Biotin kommer vi ikke udenom, når vi taler hår. Vitaminet er nemlig vejen frem til et smukt og stærkt hår. Biotin er et B-vitamin, der styrker håret og er med til at nedbryde proteiner til aminosyrer. Håret har behov for en række aminosyrer, og her er biotin især gavnligt, så du kan øge hårets produktion og mindske dit hårtab.

Biotin findes i et utal af fødevarer fx havregryn, champignon og bønner. Biotin tilhører familien af B-vitaminer, hvoraf flere fungerer som hårtabsvitaminer.

B-vitaminfamilien består af 17, men de mest kendte er: thiamin (B1), riboflavin (B2), niacin (B3), pantotensyre (B5), pyridoxin (B6) og folat. Spiser du sundt og varieret, får du dækket dit behov for hårtabsvitaminerne.

 

Hair Volumen fra New Nordic indeholder firekløveret af ingredienser til et smukt og glansfuldt hår.

 

Prisen går til…

Danish Beauty Award er for nylig blevet uddelt, og i kategorien Årets Inner Beauty vandt New Nordic med Hair Volumen. Stort tillykke skal det lyde fra sund-forskning.

 

Uanset alder eller køn kan du få gavn af Hair Volumen

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *