Hvidløg virker stadig – men nutidens vampyrer er resistente bakterier

Hvidløg skattes over det meste af kloden og har været brugt i folkemedicinen i århundreder. De mod-erne kosttilskud giver helt nye muligheder for at udnytte det fantastiske løg i bekæmpelsen af uønsk-ede bakterier, vira, svampe og parasitter.

 

Af Rikke Agersted
Artiklen blev bragt i februar 2017 udgaven af magasinet sund-forskning

 

De fleste ved, at det er det rå hvidløg, der indeholder mest af de aktive stoffer, som gør gavn ud fra et naturmedicinsk synspunkt. Hvidløg, som i timevis har boblet i en sammenkogt ret og løftet dens smagsindtryk til nye højder, har mistet meget af sin helbredende kraft, selvom det smager vidunderligt. Og da mange vægrer sig ved at skulle knase de små friske fed mellem tænderne på daglig basis på grund af den efterfølgende hvidløgsånde, kan det være svært at udnytte hvidløgets gode egenskaber optimalt. Det er der heldigvis en løsning på.

 

Standardiseret stof

Allisure er et patenteret og standardiseret produkt, som består af allicin, som er det mest aktive stof i hvidløget. Alli-sure er resultatet af en proces, hvor allicin trækkes ud af de friske hvidløg og efterfølgende på flydende form spraytør-res, så der dannes allicinpulver, der kan puttes i kapsler.

I frisk tilstand er allicin ret flygtigt og nedbrydes hurtigt, efter at hvidløget kvases eller skæres. Derfor skal man spise hvidløget med det samme, lige efter det er snittet, eller alternativt få hjælp gennem kosttilskud for at udnytte allicinens fantastiske egenskaber bedst muligt. Ved at vælge produkter med allisure, er man sikret en ensartethed i effekten, hvilket kan være en stor fordel, hvis man helt målrettet vil behandle en af de mange lidelser, som allicin er virksomt imod.

 

Personlig erfaring

Er du en af dem, der ofte lider af betændelsestilstande i de øvre luftveje om vinteren, kan det betale sig at forebygge vintersygdommene med et dagligt tilskud af hvidløg. Enten friske fed eller et tilskud. Personligt er jeg en af dem, der i årevis havde tendens til flere forkølelser og ondt i halsen hver vinter. Trods alskens vitaminer, urtedråber m.v. kunne jeg bare ikke holde det fra livet. Kun dæmpe sygdommen og forkorte dens levetid. Vi mennesker har forskellig konstitution, og jeg har erfaret gennem årene, at det også er meget forskelligt, hvad der virker på den enkelte. Efter et dagligt tilskud af hvidløg fra omkring 1. oktober og fem til seks måneder frem hvert år får jeg faktisk aldrig infektionssygdomme længere.

 

Modstandsdygtige bakterier

Adjunkt på KU Tim Holm Jakobsen har forsket i hvidløg og skrevet en ph.d.-afhandling om dets effekt på resistente bakterier og særligt på bakterien Pseudomonas aeruginosa, som er synderen bag kroniske sår på benene og i lungerne hos personer med cystisk fibrose. Bakterierne bliver resistente, når de klumper sig sammen og danner en sej film af organisk materiale omkring sig. Filmen beskytter bakterierne mod antibiotika og gør det rigtig svært at komme bakterierne til livs. Stoffet ajoene fra hvidløget kan i samspil med antibiotika få has på mere end 90 % af de resistente bakterier. Ingen af tingene har nævneværdig effekt alene ifølge Tim Holm Jakobsen, men magien opstår i kombinationen af de to. Ajoene er et af de aktive stoffer, som allicin kan omdannes til.

Ved skinnebenssår kan man kombinere hvidløgskapsler med Garcin Rescue Spray, så man bekæmper infektionen ved at spraye allicin direkte på såret, men også indvortes via blodbanen med kapslerne.

Ajoene lammer Pseudomonas aeruginosa bakteriens kommunikationssystem, så det ikke længere er i stand til at udskille et giftstof, der hedder rhamnolipod, som angriber de hvide blodlegemer i kroppen og ødelægger dem. Da de hvide blodlegemer er en vigtig del af kroppens immunforsvar, kan resistente bakterier virkelig gøre skade, hvis infektionen får lov at være ubehandlet i lang tid. Men med de rette midler er det heldigvis ikke en situation, der behøver at opstå.

 

Virker også mod bakterier og parasitter under fremmede himmelstrøg – tag Garpro med i kufferten.

 

50 fed hvidløg om dagen

Hvis man vil bekæmpe et skinnebenssår med frisk hvidløg alene, skal man spise 50 fed dagligt for at få den rette mængde ajoene til behandlingen. Spis derfor Garcin eller Garpro i stedet.

 

Tre stærke produkter

Anjo har tre forskellige hvidløgsprodukter med Allisure© allicin pulver i stabil form.

Garcin indeholder 90 mg ren Allisure© allicin med 5 mcg D3-vitamin i kapselform. Daglig dosis er 1 kapsel.

Garcin Rescue Spray indeholder ren Allisure© allicin samt pebermynte i fødevarekvalitet. Sprayen bruges på huden eller i mund og hals for at lindre betændelsestilstande, virus, sår og svampelidelser. Anvendes ved behov.

Garpro 3 i 1 er et produkt målrettet fordøjelsessystemet. En enkelt kapsel dagligt tilfører hele 270 mg Allisure© allicin, fem forskellige mælkesyrebakterier i afmålt mængde samt kostfibre, der tjener som føde for mælkesyrebakterierne, så deres vækst stimuleres.

Daglig dosis er 1 kapsel, der også er velegnet til veganere grundet dens vegetabilske oprindelse.

Alle doseringer nævnt ovenfor er i forebyggende øjemed og understøttende til anden behandling. Der er masser af forskning i laboratorier i England, som har påvist en virkning på en lang række bakterier, svampe og parasitter.

Se alle virkninger samt dosisvejledning på www.sund-forskning.dk