Du, som lider af høfeber, må tage det sure med det søde. Forår rimer nemlig på pollensæson, og foråret starter tidligere og tidligere. Faktisk blev der målt el og hassel allerede tilbage i januar måned. Det er en måned tidligere end normalt, og er du allergiker, er den lange pollensæson ikke at spøge med. Men studier har vist, at gærekstrakter kan gøre en forskel for dig, som er plaget af høfeber.
Af Benedikte Mikkelsen
De høje temperaturer, som vi oplever, er et resultat af det usædvanlige varme vejr, som der har været i Sydeuropa, og som allerede i januar trak op over Danmark sydfra. De fleste af os synes det milde vej har været skønt, men det er ikke uden omkostninger, at vejret i Danmark begyndte at få tidlige forårsfornemmelser. Det ved pollenallergikere alt om, for nu står den på snue, nys, løbende næse og kløende, røde øjne.
Flere og flere danskere får allergi over for pollen, og faktisk skønner Astma-Allergi Danmark, at knap en million danskere oplever symptomer på høfeber. Antihistaminer, næsesprays og øjendråber kastes over disken på apoteket, men gærekstrakter er måske en vej, som de færreste har bevæget sig ned ad. Derfor vil vi præsentere jer for et produkt, som blev opdaget nærmest ved et tilfælde.
Fermentering har skjulte evner
Vi har flere gange beskrevet fermenterede produkters fortræffeligheder, fx hvordan de kan hjælpe os til at optage vores næringsstoffer blandt andet ved at skabe en bedre mikroflora i tarmen. Har du prøvet produkter, som er fermenterede, så har du sikkert mærket, hvordan det giver ro i tarmsystemet og, hvordan du slipper for oppustethed, forstoppelse eller andre generende ting, som kan foregå i tarmene. Men studier har vist, at gærekstrakter også kan gøre en forskel ved fx græsallergi, allergisk snue og almen svækkelse af immunforsvaret.
Du kender måske gærtypen Saccharomyces cerevisiae, som anvendes i fermenteringsprocessen, da den i årevis har været anvendt inden for fremstillingen af fødevarer som brød og vin.
Når nysgerrighed giver pote
Forskningsforsøg er som oftest foranlediget af en nysgerrighed efter at forstå nogle observationer. Det var også tilfældet hos et helt tilfældigt forsikringsselskab i USA. Selskabet opdagede nemlig, at en helt bestemt kunde, som fremstillede gærekstrakter til dyr, havde meget færre sygedage end forsikringsselskabets andre kunder.
Nysgerrigheden blev afløst af en stribe studier på gærekstrakten til mennesker, og det var her, at EpiCor så dagens lys som et kosttilskud. Ikke kun til dyr, men altså også til mennesker. EpiCor kan betragtes som et helstøbt kosttilskud med mange naturlige ingredienser som beta-glukaner, proteiner, fibre, polyfenoler, vitaminer og aminosyrer. I Danmark findes EpiCor i produktet Omni-Immune.
Whole food fermentat
Omni-Immune defineres som et whole food fermentat, hvilket betyder, at EpiCor består af naturlige ingredienser (i ganske små mængder) såsom beta-glukaner, proteiner, fibre, polyfenoler, vitaminer, aminosyrer og andre metabolitter. Betegnelsen fermentat henviser til den specielle fermenteringsproces, hvor gær (Saccharomyces cerevisiae) er brugt til at udvinde de mange næringsstoffer og metabolitter. Du kan faktisk sige, at Omni-Immune virker som en slags ”multivitamin” for immunsystemet, og du kan med fordel anvende produktet som en del af en allround immunpakke.
EpiCor finder du i produktet Omni-immune.
Hjælp til løbende næser og røde øjne
Det var nemlig ikke mindre end et signifikant resultat, som flere uafhængige forskere opnåede med Omni-Immune inden for luftbårne allergier, altså fx græspollen, birkepollen og ikke mindst husstøv. For ud over at afhjælpe forstoppelse, oppustede tarme og et bedre immunforsvar på slimhinder (og ikke kun på tarme) hjalp det også i luftvejene.
I et af studierne indgik 96 deltagere, hvor halvdelen var kontrolgruppe, og hverken læge eller patient vidste, hvem der fik det aktive stof i Omni-Immune. Studiet forløb over 12 uger midt i allergisæsonen i Iowa, og her blev mængden af gener fra næse, fx løbende næse, forstoppet næse, og irritation af øjne målt seks uger efter forsøgets start og i slutningen af forsøget. Der viste sig en betydelig forskel både undervejs og til sidst i studiet. Der var altså en statistisk synlig lindring hos deltagere, der havde fået de aktive stoffer.
Når du har brug for et akutmiddel ved høfeber, græspollen eller pludselige anfald af husstøvsallergi, så prøv Omni-Immune. Det kan hjælpe dig allerede efter to timer.
Til immunforsvaret generelt
Omni-Immunes indhold af den fermenterede gærekstrakt Saccharomyces cerevisiae viste sig også at kunne skabe en slimhindefunktion i tarmene. Det sker ved, at gærekstrakten beskytter og hindrer, at fremmede bakterier kan oversvømme tarmkanalen og potentielt trænge igennem tarmcellevæggene og skabe sygdom.
Forskerne så også på, hvor hurtigt de aktive stoffer blev optaget i kroppen, og studiet viste, at der kun gik to timer, inden gærekstraktet var optaget. Her kunne påvirkningen af immunforsvaret allerede påvises. Det medfører, at immunforsvaret bedre kan reagere på alle de udfordringer, som kroppen udsættes for døgnet rundt, herunder bakterier, svampe, virus og toxiner. Der sker en regulering af antioxidantniveauet i kroppen, cytokinerne, NK-celler Th1/Th2 og T-lymfocytter, når de aktive stoffer fra EpiCor/Pmni-Immune arbejder i kroppen.
Omni-Immune kan anvendes af veganere og er fri for gluten.
Tjek for krydsallergier hos Astma-og Allergiforbundet.