Kun glucosamin-sulfat bremser slidgigten

osteoperose

 

Glucosamin-sulfat er en effektiv behandling mod slidgigt, og det eneste middel der bremser sygdommen frem for blot at dæmpe symptomerne. Listen over lægemidler, naturlægemidler og kosttilskud, der hævdes at kunne lindre smerter fra slidgigt, er meget lang. Til gengæld er listen over midler, der kan gøre noget ved årsagen til smerterne ganske kort. Her står nemlig kun ét præparat: Glukosamin-sulfat.  

 

Brems nedbrydningen af ledbrusken

Smerterne fra slidgigt opstår, når den beskyttende brusk i leddet slides ned og smuldrer. Det kan få leddet til at hæve op og blive irriteret, og muskler og ledbånd kan blive overbelastede i et forsøg på at kompensere for skævheder. Og mens gigtmedicin, hyben, fiskeolie og pilebark i mange tilfælde kan lindre nogle af disse følgevirkninger, så hjælper de ikke mod den egentlige årsag – den nedslidte ledbrusk.  

 

Tidlig behandling virker bedst

Kun glucosamin-sulfat har en videnskabeligt dokumenteret evne til at bremse slidgigt. I nogle tilfælde kan glucosamin-sulfat endda genopbygge den skadede brusk, hvis nedbrydningen ikke er for fremskreden. Brusk-cellerne bruger glucosamin-sulfat til at lave mere af den grundsubstans, som ledbrusken består af. Samtidig hæmmer glucosamin-sulfat de enzymer, der er med til at ødelægge brusken.  

 

Husk sulfat

I Danmark bruges der glucosamin-sulfat i de fleste produkter, for eksempel i Glucosamin Pharma Nord. Men der findes også præparater, der anvender formen glucosamin-hydroklorid, som i kliniske studier ikke har nogen signifikant klinisk effekt. Sulfat er en kemisk form for svovl, der er en vigtig bestanddel af brusk og andet bindevæv, hvorimod hydroklorid er et almindeligt salt, som vi i forvejen får rigeligt af. Meget tyder altså på, at sulfat-forbindelsen har afgørende betydning for virkningen af glucosamin.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Giv mig besked om:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 Comments
Ældste
Nyeste Mest liked
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Kun glucosamin-sulfat bremser slidgigten | sund-forskning.dkGlucosamin-sulfat er en effektiv behandling mod slidgigt, og det eneste middel der bremser sygdommen frem for blot at dæmpe symptomerne. Listen over lægemidler …Kan du besøge hjemmesiden […]

Lene
8 år siden

Jeg tillader mig at sætte et citat ind, som omhandler folks desperation, da midlet blev forbudt i 2003: “I avisen Politiken 10. feb 2003 kan man læse at Danmarks sundhedsminister, Lars Løkke Rasmussen, har forbudt salget af Glukosamin-sulfat i Danmark, da det kom frem midlet blev brugt til at helbrede gigt. Flere mennesker der var i behandling med Glukosamin-sulfat måtte nu overlades til et dansk medicinalprodukt som hedder “Glukosamin” som er et hemi-sulfat-Natrium-klorid (Ordet Hemi er Græsk og betyder halvt) endda med et kunstigt farvestof tilsat (titanium dioxid) som ifølge kosmetisk database er forbundet med dannelse af kræft. Dette produkt… Læs mere

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x