Spis fiskeolie og sænk risikoen for brystkræft med 32 procent

fiskeolie_0

 

Det tyder ny forskning i hvert fald på, selv om forskerne endnu er forsigtige med ligefrem at anbefale fiskeolie-tilskud mod brystkræft. Forsknings-resultatet vil dog under alle omstændigheder gøre smilet endnu bredere på hos de kvinder, der også af andre årsager har valgt at supplere kosten med et dagligt omega-3-tilskud.

Forskerne har fulgt 35.016 amerikanske kvinder i alderen fra 50 – 76 år som deltager i den 10-årige såkaldte VITAL-undersøgelse (VITAmin og Livsstil).

Efter gennemsnitlig 6 år, fandt forskerne, at kvinder, der regelmæssigt tog fiskeolie var 32 procent mindre tilbøjelige til at udvikle såkaldt intraduktalt karcinom, som er en almindelig kræftform med svulstdannelse fra brystets mælkekanaler.

Spørgeskema-undersøgelsen viste dog ikke, hvor meget fiskeolie kvinderne indtog.

 

Ref.: Brasky TM, et al. Specialty Supplements and Breast Cancer Risk in the VITamins And Lifestyle (VITAL) Cohort. Cancer Epidemiol Biomarkers Prev; 2010; 19(7); 1696-708