Stoffet med det sjove navn og de mange egenskaber

 

Pycnogenol er efterhånden en ganske velkendt ekstrakt fremstillet af barken fra Pinus pinaster – også kaldet fransk strandfyr. Der er forsket overordentlig meget i pycnogenol, og ekstraktens aktive stoffer (flavonoider, procyanidiner og fenolsyrer) har vist sig at have rigtig mange nyttige egenskaber.

 

Af Marianne Palm og Bjørn Falck Madsen

 

Irriteret tyktarm

En italiensk undersøgelse af 77 patienter med irritabel tyktarm har demonstreret, at pycnogenol har en lindrende effekt på symptomerne Forskerne inddelte patienterne i tre grupper, hvor to af grupperne fik standardmedicin mod irritabel tyktarm, og den tredje gruppe fik pycnogenol. Forskerne kunne se, at pycnogenol virkede markant bedre end medicinen mod mavekramper, som er et normalt forekommende symptom i forbindelse med denne tarmlidelse.

Kilde: Panminerva Med, juni 2018

 

Forhøjet blodtryk 

En omfattende og systematisk gennemgang af videnskabelige undersøgelser viser, at pycnogenol har en positiv indvirkning på såvel det systoliske som det diastoliske blodtryk. Ekstrakten øger blodgennemstrømningen og sænker blodtrykket ved at stimulere karvæggenes udskillelse af stoffet nitrogenoxid (NO), som får blodkarrenes glatte muskulatur til at slappe af, så karrene udvider sig.

Kilde: Phytotherapy Research, oktober 2019

 

Migræne

Italienske forskere har påvist, at pycnogenol virker effektivt mod migræne ved at mindske smerterne og dæmpe symptomerne samtidig med at beskytte mod oxidativ stress. Forskningen er udført på 46 migrænepatienter med mild til moderat migræne og viser, at pycnogenol foruden en smertelindrende virkning mindsker antallet af migræneanfald og dermed virker forebyggende.

Kilde: Panminerva Med, oktober 2019

 

Bevarelse af muskelstyrke hos ældre

En undersøgelse af ældre mænd og kvinder i alderen 70-78 år viste, at de forsøgspersoner, som fik tabletter med pycnogenol, havde mere muskelstyrke end dem, der fik snydepiller. Derved havde de lettere ved at udføre daglige aktiviteter som at bære ting, gå op og ned ad trapper og bevæge sig frit omkring. Forskerne observerede samtidig, at der hos de pycnogenolbehandlede var 14 pct. mindre oxidativ stress. De aktive stoffer beskytter med andre ord imod frie radikaler, som i sig selv kan have en negativ indvirkning på muskelvævet.

Kilde: Minerva Ortopedica e Traumatologica, september 2016

 

Hæmorider

Allerede efter en uges behandling kan pycnogenol forbedre symptomerne på hæmorider, viser en undersøgelse, som tyske forskere har lavet i samarbejde med italienske kolleger fra G. d’Annunzio University. 84 hæmoridepatienter medvirkede i undersøgelsen, og resultaterne viste, at daglig anvendelse af pycnogenol i tabletform samt salve med pycnogenol mindskede smerter og blødning i endetarmen forårsaget af hæmoriderne.

Kilde: Phytotherapy Research, December 2009

 

Køb Bio-Pycnogenol (pyc-no-ge-nol), eller sig fransk strandfyr fra Pharma Nord i butikken, så ved de, hvad det er for et krøllet navn med fine egenskaber du søger efter.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Giv mig besked om:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x