Mangen en person har haft traumatiske oplevelser pga.. overkogt broccoli. Denne suppe er kuren. Cashewnødderne giver den samme fedme og fløjlskonsistens, som fløden normalt ville gøre.
MÆNGDE: Til 2-3 personer med tilbehør
TILBEREDNINGSTID: 12-15 minutter
HOLDBARHED: Suppen holder sig glimrende 1-2 dage i køleskabet
ANVENDELSE: Smager fantastisk som varm forret og hovedret. Smager også fantastisk kold til frokost eller som et mellemmåltid. Lidt fisk, rejer og fuldkornsbrød til er ikke nogen dårlig ide.
KØKKENTIP: Du kan lave selvsamme suppe med ærter i stedet for broccoli. Almindelig peber kan gøre det i stedet for rosenpeber.
KØKKENGEAR IN ACTION: Din blender.
SUNDHEDSFIF: 100 gr broccoli 4-5 gange om ugen vil virke mindskende på risikoen for mange kræftformer for de fleste mennesker. Nogle er desværre skruet sådan sammen genetisk, at deres krop ikke responderer på isothiocyanaterne i broccoli. Men suppen smager jo lige godt for de få, hvor broccolien ikke kan gå i dialog med kroppen.
DET SKAL DU BRUGE:
1/2 L vand
50 gram rå cashewnødder
2 fed hvidløg, knuste
1 tsk Herbamare
1/4 tsk fish sauce
1/4 stang vanilje eller 1/8 tsk vaniljepulver (ikke vaniljesukker!)
hav- eller stensalt
friskkværnet rosenpeber
300 gr broccoli, skåret i små buketter og stokken i tynde skiver
1/4 tsk friskrevet muskatnød
2 spsk ekstra jomfruolivenolie
1 spsk friskpresset citronsaft
SÅDAN GØR DU:
Bring vandet i kog m. cashewnødder, Herbamare, hvidløg, fishsauce, vanilje, salt og rosenpeber. Tilsæt broccoli og lad det koge i præcis 3 minutter. Blend broccoli og al væsken samt krydderierne fra gryden sammen med muskatnød, olivenolie og citronsaft.
Server og sig mmmmmm…