Havenyt til dit ansigt

 

 

Rabarberen i din have er tegn på forår, og når du tager en bid af en friskbagt rabarbertærte, kan du næsten smage solen og sommeren. Men faktisk evner rabarberen også at hjælpe din huds fugtighedsniveau. Så giv din hud lidt af den smukke køkkenurt.

 

Af Benedikte Mikkelsen
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – april/maj 2019

 

Spiser du rabarber, får du en masse sundhedsfordele – at det samtidig er en grøntsag, som indeholder få kalorier og giver masser af mæthed, er jo skønt. Rabarber er en eksplosiv naturlig kilde til jern, calcium, magnesium, C-vitamin, B-vitamin, cholin og folater.

 

Vitaminer og mineraler, som er gode for din generelle sundhed og derfor også for din hud.

 

Lad den røde antioxidant udskyde alderstegnene

Rabarber er en guldgrube, når det kommer til A-vitamin. Vitaminet er en antioxidant, som hjælper med at neutralisere de frie radikaler, der findes overalt omkring os. Frie radikaler, ved du nok, er din huds fjender, da de blandt andet angriber fedtvæv og ælder huden. Men spiser du en sund kost og anvender den rette hudpleje, som indeholder antioxidanter, opretholder du din krops og cellers sundhed, både indefra og udefra.

 

Kort fortalt, så er frie radikaler molekyler, som er kemisk ustabile. For at opnå stabilitet kobler de sig på et stof og oxiderer, altså ødelægger det. Frie radikaler dannes i store mængder i cigaretrøg, forurenet luft og påvirkes desuden af usund, fed kost og stress. De frie radikaler forårsager celleforandringer i kroppen, men antioxidanterne kan, som navnet antyder, forhindre de fri radikaler i at oxidere.

 

Rabarberserien fra Naturfarm indeholder også mango, grøn te, morgenfrue, aloe vera, shea butter, ingefær, acai og goji, som alle er gode for huden.

 

Styrk hudens eget forsvar

En hudplejeserie, hvor rabarberens evne til at hjælpe hudens fugtighedsniveau er udnyttet, finder du hos Naturfarm. Her anvendes rabarberens egenskab til at aktivere hudens egne naturlige mekanismer til at skabe og bibeholde langvarig fugtighed. Hudens eget forsvar mod tab af fugt består af en række komponenter. Filaggrin, involucrin og barrier lipider er de mest essentielle. Fillagrin fremmer hudens barriere ved at danne et net af keratinfilamenter, og involucrin virker som en strukturel forstærkning ved at knytte sig til fedtsyrer og ceramider i huden. Rabarberekstrakten ser ud til at evne at gå ind og øge involucrin og fillagrinsyntese og genopretter dermed hudens egen fugtbalance.

 

At rabarberen har gavnlige egenskaber har været kendt siden oldtiden, hvor det blev anvendt i traditionel medicin, lige fra et almindeligt afføringsmiddel til konservering, da det indeholder en kombination af citronsyre og æblesyre.

 

Rabarberserien fra Naturfarm er vegansk, økologisk og består af Dagcreme, Natcreme, Body Lotion, Hårshampoo, Håndcreme, Kropsolie, Micellar Rensevand og Læbepomade.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *