Spot på fedtsyrer

shutterstock_121205329 (1)

 

Af Marianne Palm. Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning.dk forår 2013

 

Fem grunde til at tage fiskeolie:

Et dagligt fiskeolietilskud gavner dit helbred på mange måder, blandt andet fordi det:

  1. Mindsker blodets indhold af triglycerid. Det er godt, eftersom et højt triglyceridtal sættes i forbindelse med øget risiko for hjerte-karsygdom.
  2. Virker blodfortyndende ved at forebygge sammenklumpning af blodplader.
  3. Sænker et forhøjet blodtryk og modvirker de problemer, et permanent højt blodtryk kan have på kredsløbet.
  4. Hæmmer inflammation, fx i karvægge, huden, led og andre steder, hvor inflammatoriske processer kan gøre skade.
  5. Normaliserer hjerterytmen. Det er nyttigt for folk, der lider af arytmi, som er forskellige slags rytmeforstyrrelser (for langsom eller hurtig hjerterytme eller ekstraslag (ekstrasystoler).

 

Man har tilmed også observeret, hvordan fiskeolie kan øge telomerlængden. Telomerer er en slags ”klippekort” i enderne af DNA strengene, som bliver kortere for hver gang, en celle deler sig. Denne afkortning accelererer cellens ældning, men man kan vende processen ved at gøre telomererne længere. Vi har brug for kolesterol! Men fjern inflammationerne…

Kolesterol er faktisk en vigtig komponent i alle vores cellemembraner, det sørger for, at membranen bliver holdt tilpas gennemtrængelig og flydende. Samtidig er kolesterol også en vigtig byggesten for steroidhormoner som fx vores kønshormoner samt bl.a. D-vitamin. Når vi skal optage fedt fra kosten, kan vi ikke undvære galden, der består af ca. 10 % galdesalte, dannet ud fra kolesterol. Har vi ikke galdesalte, kan vi ikke emulgere fedtet i kosten, så fedtet kan optages. Selve kolesterolet dannes i leveren, og niveauet holdes meget konstant. Er der noget, som forhindrer kroppen i at genoptage kolesterol via tarmen, så danner leveren bare lidt mere. Det er således svært at reducere niveauet på en naturlig måde. Den letteste måde er at reducere kroppens behov for at danne så meget kolesterol ved at nedbringe den inflammation, som i første omgang var årsag til stigningen. Det kan du bl.a. gøre med Eskimo 3.

 

Naturlig hjælp til ledsmerter

Gennem de sidste 12 år er der gennemført talrige studier med Original Muslingeolie, som indeholder PSCO-524TM. Et af dem blev udført på Universitets Hospitalet i Warszawa, hvor man sammenlignede det patenterede muslinge ekstrakt PSCO-524TM med en standard fiskeolie, som indeholder 1,5 del EPA & 1 del DHA også kaldet 18/12 omega-3 fiskeolie. 50 patienter deltog i det dobbeltblinde studie. Halvdelen af dem fik muslingeolie ekstrakt i tre måneder, og den anden halvdel fik omega-3 fiskeolie. Alle 25 patienter, som fik muslingeolie ekstrakt, oplevede større reduktion af deres ledsmerter og forbedret mobilitet i deres led. Der blev ikke registreret bivirkninger i denne gruppe. Gruppen, som fik fiskeolie, oplevede ikke mindre smerter i deres led og heller ikke øget mobilitet. 36 % af fiskeoliegruppen oplevede ubehagelige bivirkninger.

 

En kost rig på mættet fedt og kød kan hæve niveauet af østradiol, det østrogen, der findes mest af i kroppen. Kvinder med forhøjede niveauer af frit østradiol har op til fire gange så høj risiko for at udvikle brystkræft som andre kvinder.

(Kilde: Når diagnosen er kræft, Inge Kellermann)

 

Eye q formindsker omega-6 / omega-3 forholdet i blodet på børn og unge (8-18 år)

Der er ofte interesse for, om niveauet af omega-3-fedtsyrer i forhold til omega-6 i kroppen kan have betydning for forskellige tilstande i kroppen. Dette skyldes, at omdannelse af ALA (alfalinolensyre / omega-3) og LA (Linolsyre / omega-6) til de øvrige essentielle fedtsyrer konkurrerer om samme omdannelsesenzymer. Det kan derfor forskyde balancen mellem mængden af EPA og DHA i forhold til AA (arakidonsyre). Et studie fra Göteborg bekræfter, at eye q formindsker det indbyrdes forhold mellem omege-6 og omega-3. Ved hjælp af blodprøver kunne man notere en forskel på de personer, som fik eye q og dem, som fik placebo. De personer som fik eye q fik et signifikant højere indhold af omega-3 samtidig med, at indholdet at omega-6 faldt. I modsætning til placebogruppen.

Johnson M et al. Atten Defic Hyperact Disord. (2012); 4(4):199-204

Vidste du, at eye q er det mest gennemforskede produkt til børns koncentrationsbesvær og evne til at modtage undervisning?

 

Renhed – Tjek selv dåsen på køkkenbordet

Nu kan du selv tjekke renhed og kvalitet af dit Biosym fedtsyreprodukt – EPA-GLA+ eller OmniKrill. Kig på dåsen, her står en stregkode (batchnummer). Gå på www.biosym.dk, klik på renhedsanalyser, og du finder Steins Laboratoriums analyse af renhed, totox værdi og alt det andet, som er vigtigt for et fedtsyreprodukt. Nemt og effektivt.

 

Bedre optagelighed med frie fedtsyrer

Hvis du ønsker en fiskeolie, der optages hurtigt i kroppen, er et præparat som Bio-Marin Plus en fordel, da det indeholder omega-3 som frie fedtsyrer. Det vil sige, at de allerede er spaltet og kan optages direkte i fordøjelsen. De fleste fiskeolie-præparater indeholder omega-3 i triglyceridform, som skal nedbrydes (spaltes) af fordøjelses-enzymet lipase, inden kroppen kan optage og udnytte fedtsyrerne. Især for de mennesker, der har svært ved at nedbryde fedtsyrer, kan Bio-Marin Plus være en fordel at anvende. En anden fordel er, at præparatet også indeholder folinsyre og vitamin B12, som er godt for kredsløbet

 

Sundere end frisk fisk?

Naturens egne råvarer burde ideelt set være det sundeste, vi kan indtage, men nogle gange kan vi faktisk gøre tingene sundere ved at forarbejde dem. Fisk indeholder (desværre) tungmetaller og andre miljøgifte, som har skadelig indvirkning på kroppen. Med PureMax™-teknologien, som er verdens førende teknologi til rensning og forædling af blandt andet fiskeolie, kan man opnå så rent et slutprodukt, at de uønskede stoffer næsten er elimineret. I et PureMax certificeret fiskeolieprodukt som Bio-Marin Plus er indholdet af miljøforurening betydeligt lavere end de officielle grænseværdier, som sundhedsmyndighederne i EU har fastsat for sådanne stoffer i føden.

2 thoughts on “Spot på fedtsyrer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *