Mor, jeg har fået bumser …

 

Uren hud kan skyldes mange ting. Det er ikke bare et tegn på, at man er kommet i teenagealderen, og hormonerne får bægret til at flyde over. Du kan lide af uren hud hele livet, og det kan komme af mangel på essentielle fedtsyrer eller mangel på zink. Det kan være tegn på en dårlig afgiftning, som så igen kan skyldes en ubalance i tarmene. Eller det kan være en reaktion på gluten …

 

Af Pernille Borg
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – april 2017

 

Årsagerne er mange. Og vi har kun nævnt nogle af de mest nærliggende. Huden er kroppens største organ og en vigtig del af vores naturlige afgiftningssystem. Det er derfor også ofte dér, at vi først spotter vores kropslige ubalancer.

 

Talgknopper og fedtet overflade

Det kan synes mærkeligt, at bumser og fedtet hud kan skyldes en mangel på fedtsyrer. Men ikke desto mindre er en balance i kroppens fedtsyrer essentiel for både et godt helbred og en glat hud. Ofte får vi for meget animalsk fedt og billige planteolier i den daglige madlavning. Hvis vi skærer ned på disse dårlige fedtkilder og supplerer med sundere fedtstoffer fra nødder, kerner og omega-3-fedtsyrer fra fisk eller alger, så er der en god chance for, at huden vil bedre sig.

Bumser er lokale inflammationer, så forsøg dig med en antiinflammatorisk livsstil – og tryk ikke løs, det vil blot øge inflammationen.

Samtidig bør vi altid se på vores fordøjelse, hvis huden viser ubalancer. Er fordøjelsen træg, kommer den ikke dagligt, eller er vi oppustede, så kan den urene hud skyldes en ophobning af afføring i tarmene, som vil medføre toksiner i blodbanerne og en belastning af leveren, som derefter tager huden til hjælp.

 

Pletter og revner i facaden

… er en del af et naturligt levet liv. Som huse, så ældes vi, udsættes for frost, for luftforurening og for solens stråler. Men vi kan støtte hudens barriere med en sund kost fyldt med sunde fedtsyrer, vitaminer og mineraler – og huske vores 1,5 – 2 liter vand om dagen. God motion ilter kroppen og støtter afgiftningen, så hop op på cyklen, og lad bilen stå. Giv slip på dagens strabadser, før du lægger dig i din seng, træk vejret dybt, og fokuser på de gode ting i dit liv, så vil revner og buler i facaden begynde at synes mindre – og betyde mindre.

God motion ilter kroppen og støtter afgiftningen, så hop op på cyklen, og lad bilen stå. Giv slip på dagens strabadser, før du lægger dig i din seng, træk vejret dybt, og fokuser på de gode ting i dit liv, så vil revner og buler i facaden begynde at synes mindre – og betyde mindre.

Har du behov for et hudplejeprodukt, der dagligt kan kontrollere en tendens til overvækst af bakterier på huden, kan du fx forsøge dig med Nova TTO. Nova TTO er kosmetikprodukter baseret på naturlige råvarer med 100 % naturlig og standardiseret Tea Tree Oil fra Australien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *