Rynker gå væk …

 

Nogle af de udfordringer, vi møder i det daglige, sætter sine tydelige præg på huden, der bliver tør og mindre elastisk og endda kan få et gråligt og lidt kedeligt skær. Forurening, rygning, tilsætningsstoffer og pesticider i maden, alkohol og stress er blot nogle af de faktorer, der spiller ind på hudens tilstand. Flere af dem kan vi selv begrænse, og andre er vi ikke i samme grad herre over.

 

Af Rikke Agersted
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – april 2017

 

Det er ikke helt ligegyldigt, om vores hud bliver lidt kedelig at se på med alderen, for det kedelige udseende kan afspejle dens tilstand, og i modsætning til kroppens andre organer har vi mulighed for med det blotte øje at se, om huden har det optimalt. Det giver os et godt indblik i, hvordan huden har det frem for leveren, skjoldbruskkirtlen eller andre organer, som er godt skjult inde i kroppen.

Huden regulerer kulde og varmepåvirkninger i dagligdagen. Den beskytter os mod fremmede mikroorganismer, stråling og lignende faktorer og er med til at regulere væskebalancen. Huden vejer omkring 15 % af legemsvægten og er dermed en temmelig stor del af vores forsvarsværk. Vi bør derfor passe rigtigt godt på den og sikre, at dens funktioner vedligeholdes så godt, det overhovedet er muligt trods alder og påvirkninger.

 

Planter som nærer
Ud over den indlysende pleje af huden gennem en sund, varieret kost, væskeindtag og motion kan vi tilføre huden nogle af de næringsstoffer, den har brug for, gennem kosttilskud. Hudens celler får tilført vitale stoffer fra blodbanerne, som fører dem med sig rundt i kroppen. Fedtsyrer, vitaminer, mineraler og andre livsvigtige stoffer fås fra kosten, og er der brug for lidt ekstra støtte til huden, kan et produkt som Silky Beauty gøre en forskel. Det indeholder fem vigtige urter for huden samt udtræk fra den eksotiske frugt amla (eller myrobalan), der er en naturlig kilde til C-vitamin.

 

Hvorfor planter?
Naturen har altid været en kilde til overflod af mange forskellige slags, og det overvældende udbud, der er af medicinske planter, har man kendt og brugt mange tusinde år tilbage i tiden. Den medicinske viden bliver aldrig forældet, og derfor mødes moderne forskning med naturens ældgamle urtehave i Silky Beauty, som optimerer hudens fugtbalance og forbedrer hudkvaliteten.

For eksempel er rosmarin ikke kun et skattet krydderi, men en meget virksom urt, der virker kredsløbsstimulerende og dermed er med til ikke kun at bortskaffe uønskede stoffer, men også at bringe vitalstofferne frem til alle celler.

 

Dine cellemembraner tager skade
Vindrueekstrakt har en antioxidanteffekt og beskytter huden mod frie radikaler, som er med til at fremme ældning, fordi cellemembranernes fedtsyrer iltes af dem. Iltede celler er med til at påvirke huden, som bliver tør, kedelig og rynket.

Vindrueekstrakt påvirker desuden bindevævet gunstigt i hele kroppen. Blodårernes bindevæv stabiliseres med ekstrakten, og det er med til at mindske åresprængninger i huden og hjælper selvfølgelig også blodårene med at udføre deres arbejde generelt i kroppen.

Mere hjælp til rynker og furer
Grøn te er ligesom schisandra en stærk antioxidant og bidrager som vindruekerneekstrakt med at beskytte huden. Schisandra har en særlig gunstig effekt på leveren, og som det organ, der nedbryder giftstoffer, hormoner og andre over-skydende stoffer, hjælper det huden, ved at stofferne ikke cirkulerer unødigt rundt i systemet og derigennem er med til at skade hudcellerne. Grøn te har evnen til at binde de skadelige, frie radikaler, som oxiderer cellerne.

Amla-frugten har et større indhold af C-vitamin end citrusfrugter og er en anden god antioxidant, som beskytter cellemembranerne og stimulerer dannelsen af proteinet kollagen, der udgør omkring 70 % af hudens vægt. Kollagen produceres i bindevævet, og fra omkring midt i trediverne begynder dannelsen at falde, hvilket kan resultere i, at huden falder lidt sammen med rynker og furer til følge.

 

Hjælper også på hår og negle
Det høje indhold af kiselsyre har i mange år gjort agerpadderokken til et foretrukket middel mod negle og skørt hår, der knækker. Planten kan dog også afhjælpe eksem og virker afgiftende. Den største koncentration af kisel findes i bindevævet. Hvis det mister kisel, hvad det naturligt gør, jo ældre vi bliver, mister huden sin elasticitet og bliver mere slap. For tidlige aldringstegn i huden kan hænge sammen med et lavt kiselindhold, men det kan afhjælpes ved at tilføre antioxidanter, C-vitamin og andre stoffer, som hæmmer degenerationen.

 

Ret op på din hud
Trænger din hud til lidt kærlig pleje og hjælp med at genvinde sin fulde funktion, kan du med fordel sørge for rigeligt væskeindtag dagligt (vand og urteteer) samt sund og nærende kost fuld af grøntsager, krydderurter, fuldkornsprodukter og sunde fedtsyrer. Dertil kan tages et dagligt supplement af Silky Beauty. En enkelt dåse indeholder 90 tabletter og rækker til 45 dage.

Tilskuddet indeholder vindruekerneekstrakt, agerpadderokke, grøn te, schisandra, rosmarin og amla.

 

Veganer certificeret
Silky Beauty fra Dansk Farmaceutisk Industri, DFI, er veganercerticiferet og kan derfor indtages af alle. Faktisk har et meget stort udvalg af DFI’s sortiment dette mærkat.

 

2 thoughts on “Rynker gå væk …

  • Wow, amazing weblog layout! How lengthy have you ever been blogging for?
    you made running a blog glance easy. The total look of your website is fantastic,
    let alone the content material! You can see similar here sklep online

  • Nice answer back in return of this question with real arguments
    and describing the whole thing concerning
    that. I saw similar here: Najlepszy sklep

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *