De gule mælkebøtter – hjælp til udrensning hele året

 

 

Måske er det svært at forestille sig en bølgende mælkebøttemark her i den kolde grå vinter, men det er ikke desto mindre det, vi gerne vil bringe videre. Et billede af en herlig mark på Fyn, og et herligt menneske, der har viet sit liv til forskning udi danske planter. Den flittige læser af sund-forskning har mødt Michael Mohr, da han også er manden bag Rødkløverekstraktet til kvinder med hedeture. Lige her har vi fundet god gedigen viden frem om mælkebøttesaft på dunke.  Lige her har vi fundet god gedigen viden frem om mælkebøttesaft på dunke.

 

Af Marianne Palm
Artiklen blev bragt i //mig// en del af magasinet sund-forskning – december 2016/januar 2017

 

Det er ikke kun fandens mælkebøtte. Det er i virkeligheden Michael Mohrs og hans forgængeres viden samlet i en dunk med mælkebøttesaft. Den er blevet fermenteret i store tanke, så de aktive stoffer er lette at optage gennem tarmen og bringe videre til leveren og nyrerne, hvor de gulhovede blomster gør deres store arbejde. I tankene bliver der tilsat en nøje opmålt flok mælkesyrebakterier, som hjælper på mælkebøttesaftens evne til at fungere allerede i tarmene. Den færdige saft hjælper leveren med at danne galde, virker vanddrivende hen over nyrerne, og i det hele taget er planten en stor hjælper, når vi gerne vil optimere kroppens udrensningsorganer. Derfor er der også erfaringer med mange for-skellige typer af problemstillinger, der bl.a. har det tilfælles, at vævet kører lidt trægt, lever, nyrer, bindevæv og måske tarme har lidt svært ved at følge med, og der bliver flere ophobninger, end der bliver udrensninger. Og ingen vil jo med sin bedste vilje tilstoppe en bilmotor eller et udstødningsrør. Det gælder såmænd også for kroppen.

Erfaringerne er mange, og her er et udpluk. Tag en tremåneders kur, følg doseringen på dunken, eller sæt den op til det dobbelte, hvis du vil have mere turbo på udrensningen eller har kroniske problemer som gigt:

  • Gigt: Man mærker ofte først den begyndende effekt efter tre måneder og den fulde effekt efter seks til ni måneder. Faktisk er produktet netop mest kendt for sin gigtlindrende effekt og har været brugt som sådan siden 1959.
  • Fordøjelsesproblemer (træg tarm, forstoppelse, luftdannelse m.m. Fermenteringen af mælkebøtterne fremmer denne effekt betragteligt, da der i de store tanke skabes mælkesyrebakterier).
  • Vanddrivende på den sunde måde, da mælkebøtterne samtidig indeholder kalium.
  • Kan fremme vægttab, fordi leverens arbejde forbedres med at nedbryde fedtstoffer.
  • Blodtryk reguleres.
  • Hudproblemer, fx eksem og udslæt, som dog kan blusse kortvarigt op for så at aftage.
  • Galdesten (forsigtig opstartsdosis).
  • Udrensning af medicinrester.
  • Sænker inflammationsniveauet i kroppen.

 

Fandens mælkebøtter lyser op i en grå vintertid. Det samme gør Michael Mohr, der har viet sit liv til forskning i sunde danske planter. Produktionen på Fyn har i øvrigt stået på siden 1959.

 

Værsgo:

en dunk med både livgivende urter og mælkesyrebakterier fra Herrens Mark.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *