Kom ud af skyggen og nyd solen

 

 

Ja, solen kan være farlig, derfor alt med måde – og med den rette beskyttelse kan du godt smutte ud og hygge dig i hængekøjen. Men tag et mix af grøn te, aloe vera og avokado med, så du ikke bliver brændt af.

 

Af Benedikte Mikkelsen
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – juni/juli 2018

 

Selvfølgelig skal du ikke ligge og stege i middagssolen i flere timer, du ved jo godt, at overdriver du solbadning, risikerer du forbrændinger og skader på huden.

Spis dig til den rette solbeskyttelse, og vælg en solcreme baseret på ingredienser, som beskytter dig mod solen på en naturlig måde. Junglen af solcremer er umulig at navigere i, men en decideret blokering af solens stråler er no-go, da du risikerer at komme i underskud af D-vitamin.

30 minutter hver dag i solskinsmånederne uden solbeskyttelse er bedre for dit helbred end ingen sol.

 

Spis dig til solbeskyttelse
UV-stråling stimulerer produktionen af frie radikaler i hudens celler, hvilket faktisk er det mest skadelige ved solbadning. Men som du nok har læst flere gange i sund-forskning, så er antioxidanter våbnet mod, at cellerne oxiderer.

Beta-caroten er nok den mest kendte antioxidant, og den får du, når du spiser grønne bladgrøntsager som spinat, broccoli, grønne bønner, ærter og grønkål, men de findes også i gulerødder. Madvarer med et højt indhold af C-vitamin er også et godt valg til at booste din krop med antioxidanter. Avokadoer er fyldt med vitamin E, som også er en antioxidant og desuden hjælper din hud med at se sund ud.

Grøn te indeholder catechiner, hvilket er essentielt, når vi taler antioxidante stoffer.

De naturlige antioxidanter, C-vitamin og beta-caroten, skaber en bedre tolerance over for UV-strålerne og dermed også muligheden for på naturlig vis at få det D-vitamin, som du har brug for.Luk ikke solen ude! Kraftige solfaktorblokkere er ofte så effektive, at det er svært for huden at danne det livsvigtige D-vitamin. Beskyt huden indefra, så du sikrer den essentielle omdannelse af UVB-stråler til D-vitamin.

 

Steg i te, madvarer og planter

Smør dig ind i en kombination af avokado, grøn te og ja selvfølgelig aloe vera. Bland det med rosmarin og planten edelweiss, som begge også har et højt indhold af antioxidanter. Vil du hellere slappe af i solen end at stå i køkkenet og mikse ingredienserne, så smid den økologiske solcreme fra Green People på. Her får du den perfekte blanding af naturlige solbeskyttende ingredienser, og cremen yder en bredspektret, medium UVA/UVB-beskyttelse og blokerer dermed ikke fuldstændig for solens stråler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *