Syltede rødløg er efterhånden et hyppigt inventar på storbycaféernes retter. Og med god grund for de smager fortrinligt, pynter gevaldigt, og så er de sunde. Her får du dem i simpelt selskab med spidskål.
Af Nanna Ewald Stigel
Det skal du bruge til en god stor salat (4-6 personer):
2 rødløg
2 spsk. æblecidereddike
1/2 tsk. salt
1 spidskål
En potte eller dusk frisk dild
Til dressing:
3 spsk. olivenolie
1 spsk. æblecidereddike
2 tsk. honning eller agavesirup
1 tsk. dijonsennep
Salt
Peber
Sådan gør du:
Start med at sylte rødløgene. Snit rødløg i små tynde både. Kom 1-2 spsk. æblecidereddike og lidt salt over, og vend løgene regelmæssigt i hen over 2 timer. De må gerne stå længere.
Snit spidskål helt fint. Og hak dild groft.
Bland dressingen, og smag den til. Den må gerne både være stærk og sød.
Hæld overskydende æblecidereddike fra løgene.
Kom spidskål, dild og de færdigsyltede rødløg i en salatskål. Hæld dressingen over, og bland sammen.
Server salaten sammen med fx lidt dampet eller stegt fisk og kartofler.
Variationsfif: I stedet for dild kan du komme basilikum eller koriander i salaten – og variere smagen, så salaten passer til den mad, du serverer den til.
Med løg på
Rødløgets flotte violette farve gemmer på vigtige stoffer, nemlig de såkaldte antocyaniner. Lad dig ikke skræmme af navnet, for stofferne er gavnlige. De har en kraftig antioxidantvirkning og har vist sig nyttige i forebyggelse af en lang række livsstilssygdomme.