En hjertelig jul

Julehjerte

 

Julen er hjerternes fest, og skal den (og hjertet) ikke kun vare lige til påske, men til du dør gammel og mæt af dage som 117-årig, så er det nu, du skal læse videre. For om vi vil det eller ej, så slider vi på vores kredsløb, hvis ikke vi hele tiden smører det med naturlige muligheder.

Af Marianne Palm

Hop endelig til lægen, hvis du har problemer med dit kredsløb, for ingen tvivl om, at det skal undersøges, og der er visse dele af lægens behandlingsstrategi, der er helt uundværlig.

Helt uundværligt er også at gøre det bedst muligt selv. Vi gider ikke nævne rygning og mangel på motion i denne korte artikel, men vi gider godt at nævne – igen og igen – at der forskes på livet løs for at finde nogle sundere muligheder for at støtte dette livsvigtige organsystem.

En ud af flere muligheder er at blive vegetar med 100 pct. fokus på farverige grøntsager, hvor styrken på farverne fortæller noget om, hvor mange antioxidanter der er til stede. Det er alle sammen stoffer, der skal hindre de frie radikaler (og det har intet med politik at gøre) i at opføre sig upassende på vores cellevægge. Især vores kredsløb kan lide under mangel på antioxidanter, og det kan føre til et væld af problemer.

Dem har hjertelægen Decker Weiss kortlagt, og udover at han har svært hjertesyge i behandling, så har han også opdaget, at hvis man ellers håndterer tomater korrekt, så kan netop sammensætningen i de blodrøde frugter gøre en forskel for cellerne.

Stegt flæsk, stress og persillesovs

I en vestlig stressende hverdag danner vi nemlig ofte alt for meget af det skadelige LDL, som er en del af vores naturligt forekommende kolesterol. Vi danner det selv, og vi danner måske for meget, hvis ikke leveren er særlig god til at nedbryde fedt korrekt – eller vi fodrer vores kroppe med alt for meget stegt flæsk, stress og persillesovs. Det diskuteres alle vide vegne, om LDL er så farligt endda, men i dag er man ikke i tvivl om, at hvis det bliver udsat for iltning – oxidation – så bliver det rigtig skadeligt. Vi kan ikke måle den oxiderede LDL i Danmark, men vi kan kigge forskerne i Sverige og USA over skulderen, når de i studier viser, at bare én kapsel SanoKardio, svarende til seks højrøde tomater, er nok til at stoppe det skadelige bombardement på vores cellevægge.

Studier kalder på nordisk livsstil og middelhavskost

En skandinavisk nordisk stil i en cocktail med Middelhavets bedste ingredienser kan gøre en forskel, og lad det bare være en del af hjerternes julefest hele året:

  • Sunde fuldkorn, fede fisk, et væld af lokale grøntsager, hvidløg og andre krydderier, en god olivenolie og gerne et tilskud af omega-3-fedtsyrer fra enten en fiskeoliekapsel eller fra alger kan være et væsentlig tilskud til en livsstil, der måske skaber de allerbedste betingelser for et langt, langt liv.
  • Og vælger du alligevel her i juletiden at pryde bordet med de mere brankede vesterlandske juleretter, så gør det med et smil, og slut julen af med at tage skeen i den anden hånd i god tid før påske …

Studier viser, at den skandinaviske nordiske kost, som den oprindeligt var, skaber en større mulighed for at undgå forhøjet blodtryk, åreforkalkning og problemer med hjertemusklen.

”80 pct. af alle dem, der på verdensplan tager SanoKardio, har allerede haft problemer med hjerteanfald, fået bypass og andre alvorlige diagnoser, fortæller Decker Weiss. Resultaterne taler for sig selv”. Dem kan du finde på www.sund-forskning.dk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *