Vent, vent! Den er meget bedre, end den lyder. Og den er alletiders tilbehør til kød, fisk eller din vegetarversion af en proteinkilde.
En kæmpe bonus ved porrer er, at de er superbillige, herligt sunde, og så skal de ikke flyves ind fra eksotiske lande, ligesom mange andre grøntsager skal om vinteren.
Af Nanna Stiegel
Det skal du bruge:
- 4 store porrer
- 3 tsk. tørret dildfrø
- 3 toppede spsk. kapers
- 2 gode spsk. honning
- 4 spsk. æblecidereddike
- 4 spsk. koldpresset olivenolie
- Et bundt frisk dild
- Salt
- Peber
Sådan gør du:
Skyld porrerne grundigt for jord. Du kan evt. skære snit på langs i de øverste dele af porrerne for at rense de øverste dele fri for jord.
Skær bundene af porrerne.
Skær nu porrerne i grove stykker (ca. 3-4 cm). Kom dem i en gryde, og kom vand i, så de er halvt dækket. Tilsæt salt, og damp porrerne, til de er godt møre (ca. 10 minutter).
Imens porrerne dampes, gør du marinaden klar: Kom honning, dildfrø og æblecidereddike i en gryde. Varm det op, til honningen smelter. Tag det af varmen, tilsæt lidt salt og peber, og rør olivenolien i.
Hak kapers og frisk dild.
Når porrerne er møre, hældes vandet fra. Kom dem gerne i et dørslag, så alt vandet sies fra. Lad dem dampe lidt af, inden du hælder marinaden over og vender hakkede kapers og dild i.
Server til kød, vegetarbøf eller fisk.
God appetit!
Porrer med power
Der al mulig god grund til at give den gas med porrer i dit køkken – også når det kommer til din sundhed. Ud over at porrer har et pænt indhold af vitaminer og mineraler, indeholder de også kostfiberen inulin. Det er guf for din fordøjelse (og dit immunforsvar). Inulin fungerer nemlig som en slags ”madpakke” for de gavnlige bakterier i din tarmflora.