Urolige børn og vandladningsproblemer hos mænd

Prostata - urinaler
 
Det homøopatiske hjørne

Livet er begyndt at vende tilbage til normalen efter lock downs, angst og adskillelse. Klienterne er vendt tilbage til klinikkerne, og det er mange forskellige problemer, der dukker op. Dette hjørne er således dedikeret til mange, lige fra spædbørn til ældre mænd.

Af Thomas Kjærsgaard

Uro hos spædbørn

Jeg havde en kun 10 måneder lille pige i klinikken. Hendes forældre fortalte, at hun allerede havde fået to penicillinkure pga. mellemørebetændelse med feber. Senere fik barnet stærk diarré og en luftvejsinfektion samt ondt i halsen. Nu var så fordøjelsen gået hele i stå, og barnet var på afføringsmidlet Movicol. Det er så trist, når så lille et barn er på vanedannende medicin. Barnet blev kun ammet, så en behandling involverer selvfølgelig også moderen.

Begge blev sat på præbiotika for at støtte tarmfloraen efter penicillinen og for at få tarmbevægelsen tilbage. Jeg anbefaler Symbio Intest, da dosis ligger i enkeltbreve, der kan deles til udrøring i vand/mælk/saft. Et halvt brev til barnet og et helt til moderen, da hun også led af forstoppelse.

Rent homøopatisk gav jeg barnet Viburcol. Det fås enten som orale pipetter eller stikpiller. De indeholder primært kamille og er gode til at give barnet ro, med og uden febertilstande. Det er altid problematisk at læse et spædbarns signaler korrekt, så Viburcol er godt til bredspektret at give ro og lindring af en evt. infektion. Der foreligger i øvrigt et rigtigt godt studie på Viburcol, hvor man sammenligner med Paracetamol.

Til ørepinen kan man anvende Oteel-øredråber. Jeg har dog et lille trick, der også er godt. Hvis man smører Traumeel-salve bag øret på barnet, dér hvor der opstår en lille fordybning, når man åbner munden, så påvirker salven området ind til mellemøret. Det er meget effektivt.

Når vandladningen bliver et problem

For ca. hver 3. mand over 65 bliver vandladningen et problem. Der kommer med alderen en forøgelse af størrelsen på prostatakirtlen, da antallet af kirtelceller forøges fra ca. 50-års alderen. Prostata, også kaldet blærehalskirtlen, består af mange små kirtler, der sammen producerer hovedparten af den klare sædvæske.

Den ligger lige under blæren og omkranser urinrøret. Når den med alderen bliver større, presser den derfor urinrøret sammen med vandladningsbesvær til følge. Symptomerne er ofte forstørret urintrang og hyppighed (ofte om natten) samt ufuldstændig tømning af blæren.

Risikofaktorer, der øger forekomsten, kan være genetiske dispositioner, fedme, diabetes type ll, forhøjet blodtryk og vedvarende udsættelse for et forhøjet østrogenniveau. Bl.a. xenoøstrogener fra sprøjtemidler, plastic, oliebaseret hudpleje, sojaprodukter som tofu, klorforbindelser og elektromagnetisk bestråling.

Kostvaner, herunder et højt indtag af rødt kød og højt fedtindhold, alkohol, mejeriprodukter og lavt indtag af grøntsager er også blevet forbundet med en øget forekomst af forstørret prostata. Umiddelbart er forløbet oftest godartet, men med alderen øges antallet af cancerceller i prostata, så man bør periodevis screenes for at undersøge, om PSA-tallet er for højt (PSA = prostataspecifikke antigen).

I klinikken giver jeg, afhængigt af graden af lidelsen, en kombination af bl.a. kosttilskuddet Prostalean, zink, lycopen, gyldenris, grapefrugtkerneekstrakt og ikke mindst savpalme (lat.: Sabal). Rent homøopatisk anbefaler jeg altid 30 dr. Sabal Homaccord i en halv liter vand, der drikkes slurkvis over dagen. Det virker afslappende på prostata med bedre vandladning til følge. For ikke unødigt at presse prostata anbefales mænd at sidde ned og tisse efter det fyldte 50. år for ikke unødigt at træne prostata ved et stående pres.

Bihulebetændelse

Infektionerne begynder lige så stille i takt med omskift i vejret. Jeg ser en del bihulebetændelser for tiden. Slimhinderne i bihulerne kan være belastet af mange ting. Ved kronisk tilbagevendende tilstande anbefaler jeg først en kur med probiotika og Euphorbium Comp-dråber. 30 dråber i en halv liter vand, der indtages slurkvis over dagen. Grunden til at jeg vælger en systemisk dråbekur i stedet for Euphorbium Comp-næsesprayen som start, er, at tilgangsvejene fra næsehulen til bihulerne ofte er stoppede ved kroniske og ofte tilbagevendende betændelser. En næsespray vil simpelthen ikke kunne komme ind i bihulerne og er derfor virkningsløs. Derfor er en 6-8-ugers kur med miksturdråber godt. Euphorbium Comp-næsespray kan der startes med tre til fire uger efter dråberne. Den må man gerne anvende gennem længere tid, da den ikke udtørrer slimhinden og derfor er god til kronisk tørre næseslimhinder. Mange andre næsesprays må man kun anvende to til tre uger, idet de udtørrer og på sigt forårsager lugte- og smagsforstyrrelser.

Derudover kan man øge immunforsvaret med Engystol, der også hæmmer vira som adeno-, influenza- og herpesvirus, samt RSV, der giver lungebetændelse og bronkitis. Studier viser, at det rent teknisk sker ved at øge produktionen af IFN-γ- og TH-1-celler samt ved en forøgelse af granulocytosen. Alt sammen vitale dele af vores immunforsvar.

Det er fantastisk rart, at niveauet af dokumentation for homøopati er så stærkt stigende i disse år. Især når mange skeptikere og medier gør et stort nummer ud af at gøre grin med homøopatien med udokumenterede og usande påstande. Der ER faktisk meget valid dokumentation til stede, men har man som formål at rakke ned på noget, er lysten til at se sandheden i øjnene jo ikke stor.

Med disse ord ønsker jeg jer alle et godt og bivirkningsfrit efterår!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *