Af med job-stress-tøjet, på med løbeskoene og måske et enkelt fitplaster

 

 

De bliver brugt af fysioterapeuter, hardcore løbere og nu af alle andre, der lige skal have noget support til ryggen, skuldrene eller måske de ømme lægmuskler.

 

Af Marianne Palm
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – december 2017/januar 2018

 

Ikke mange har forstået, hvordan de egentlig virker, men ikke desto mindre bliver de brugt alle steder: Kinesiotape ser man i alskens farver på håndboldbanen, på låret af en sprinter eller på naboen, som bare faldt ned af en kantsten, da han luftede sin hund. Nu er fysioterapeuterne og andre med forstand på træning og genoptræning, på restitution og opheling gået et skridt videre. Indbygget i en tape findes mineraler, der kaster kroppens egne infrarøde bølger tilbage i kroppen og får vævet til at regenerere hurtigere. Det giver færre dage med smerter – og færre dage, hvor du er tvunget til at forholde dig i ro.

 

Egentlig er det helt enkelt …

Det lyder som en historie fra det ydre rum, men faktisk er det velkendt af videnskaben, at alle celler har en række frekvenser, de udsender, og nogle af dem er i det spektrum, der er infrarøde.

Når et væv er beskadiget eller overbelastet, har det brug for at restituere ved fx at eliminere affaldsstoffer i området ved at fremme blodcirkul-ationen, så immunforsvar og lymfe kan starte reparationen. Og det gøres altså hurtigere med et dertil indrettet plaster, der kan virke i op til syv centimeter ind i kroppen.

 

Hjælper også mod mælkesyre før din træning

Alt for ofte er det mælkesyre, der stopper os i vores intentioner om at nå vores mål. Det kræver træning at undgå syren, men du kan også forebygge med et plaster. Sæt det der, hvor du normalt syrer til, fx i dine lægmuskler eller på nederste del af ryggen. Sæt det gerne på et par dage før dit løb.

 

Sådan gør du

Dejligt nemt: Sæt det på, og kom hurtigere ovenpå igen. Plasteret er let at få på, opvarm det lidt med din håndflade, og det bliver siddende i flere dage, også selvom du går flittigt i bad.

Det skal ikke som kinesiotape strækkes af professionelle hænder, der ved, hvorfra musklerne kommer, og hvor de hæfter – det skal blot sættes på, hvor det gør ondt.