Sådan halverer du din risiko for astmaanfald

  

 

Et tilskud af D-vitamin sammen med din lægeordinerede astma-medicin gør det langt mindre sandsynligt, at du får et anfald, der kræver en tur til hospitalet.

 

Af Bjørn Falck Madsen
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – december 2017/januar 2018

 

Astma kan for dem, der er værst ramt, være en yderst ubehagelig lidelse, specielt hvis man går rundt med en konstant angst for at få et anfald. Medicinen gør sit for at forebygge disse anfald, men ny britisk forskning viser, at astma-patienter, der tager D-vitamin sammen med deres medicin, kan halvere risikoen for at skulle en tur indenom skadestuen eller tilses af en læge. Undersøgelsen er udført på 955 astma-patienter, som alle tog medicin for deres lidelse.

 

Mindsker behovet for steroider

Forskerne med professor Adrian Martineau fra Queen Mary University of London (QMUL) i spidsen fandt ligeledes frem til, at D-vitamintilskud mindskede behovet for steroider enten som indsprøjtninger eller i tabletform ved et eventuelt astmaanfald.

 

Hele kroppen behøver D-vitamin

Der findes ingen kur mod astma, og selvom der er lægemidler, som kan hjælpe astmapatienter med at kontrollere deres sygdom, er det ikke altid nok. Åbenbart kan man forbedre udfaldet af behandlingen ved at supplere med D-vitamin, som i øvrigt er et stof, kroppen behøver af talrige andre årsager.

 

Dansk præparat dokumenteret i forsøg

Der findes mange D-vitaminpræparater i handelen, og det kan være svært at vide, hvilket er bedst at tage. Det danske præparat D-Pearls, som indeholder 38 mikrogram D3-vitamin i olivenolie i små gelatinekapsler, er dokumenteret i flere videnskabelige forsøg. Disse forsøg har vist, at præparatet bliver optaget godt i blodet, hvilket er en forudsætning for virkningen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *