Akupunktur til husbehov
November 28, 2012

720 acupuncture

 

På skolerne i Kina er det helt almindeligt med plancher af de vigtigste akupunkter, som børnene kan massere og trykke på til lindring af en stribe symptomer.
Det er let at lære at behandle sig selv for milde symptomer. Hvis du vel at mærke husker at spørge din læge eller behandler til råds, så du ikke overser alvorlige sygdomme.

Jeg bliver tit spurgt om, hvad jeg selv kan gøre. Et herligt og vigtigt spørgsmål, for at være aktiv i sin egen helbredelse er alfa og omega.

Som supplement til  sund kost, motion, kosttilskud og hvad du ellers gør af gode ting for dig selv – undervurder ikke gode oplevelser – kan du trykke og massere for- skellige punkter og zoner i ansigtet og på kroppen. Trykpunkterne, som rammer de velkendte akupunkturpunkter, er specielt velegnet til problemer, der er under optrapning, fx smerter. Spørg eventuelt en akupunktør om, hvilke punkter der virker bedst for dig.

 

Bihulebetændelse og forkølelse

Bihulebetændelse i pande eller kæber, forkølelser samt irriterede slimhinder i næse og øjne kan tit afhjælpes ved tryk på bestemte punkter i ansigtet. Når du trykker på punkterne, er det vigtigt, at det kun gør ’behageligt’ ondt.

Hvert punkt skal trykkes på eller mas- seres i 10-15 sekunder.

1. Begynd med at trykke med tommelfingeren, hvor øjenbrynene mødes på hver side af næsebenet (fig. 1).

2. Derefter trykker du med pegefingeren på hver siden af næsen, helt nede ved næsefolden. Trykket her skal være skråt indad.

3. Tryk med tommelfingeren langs kanten af kindbenene. Du skal starte inde ved næsen og arbejde dig ud til kæbeled. Trykket skal være nedefra og skråt op.

4. Tryk med pegefingeren oven på hagen. De fleste kan mærke roden af anden tand i gummen.

5. Tryk to fingerbredder neden for nøg- lebenet. Du skal bruge en hånd og med langfinger og tommelfinger trykke ved at trække fingrene sammen. Denne øvelse styrker immunforsvaret generelt (fig. 2).

Gentag øvelserne to gange efter hinanden. Afhængigt af hvor slemt du har det, kan du behandle dig selv tre til seks gange dagligt.

 

Kvalme og transportsyge

Er du en af de uheldige, der døjer med transportsyge, eller er du gravid med kvalme, er akupunkturpunktet ’Kredsløb 6’ måske en hjælp til dig.

Du finder punktet ved at lægge de tre midterste fingre på dit håndled, ringfingeren skal ligge helt ind til håndroden. Pegefingeren skal ligge på armens midtlinje. Pegefingeren ligger nu placeret ved P6. Tryk gerne med tommelfingeren og på begge håndled. Der findes elastikarmbånd med en lille plastikkugle monteret specifikt til formålet.

 

 

 
 

Fakta

 

af: Rikke Godthjælp

Akupunktør, zoneterapeut, posturolog og auriculomediciner

Tlf: 25 11 45 41

 

 

Fakta

Har du ondt i lænden, kan du trykke midt i knæhasen. Er du træt og uoplagt, kan du massere dine ører langs kanten og selve øreflippen. Har du ondt i underlivet, kan det lindre at massere indersiden af hælen og specielt finde MP6, som er et meget ømt punkt på cirka tre fingerbredder fra knoen på indersiden af benet.

Links

Derfor virker akupunktur – på engelsk

Armbåndet kan du læse mere om på www.seaband.dk

For artikler om ernæring søg her

For artikler om om fedtsyrer søg her

For artikler om mineraler søg her

For artikler om motion søg her

Læs om akupunktur mod hedeture hos brystkræftpatienter her

Få mere urtekundskab – søg i plantemonografierne

 

Skriv en offentlig kommentar...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Giv mig besked om: