Akupunktur til husbehov

720 acupuncture

På skolerne i Kina er det helt almindeligt med plancher af de vigtigste akupunkter, som børnene kan massere og trykke på til lindring af en stribe symptomer.
Det er let at lære at behandle sig selv for milde symptomer. Hvis du vel at mærke husker at spørge din læge eller behandler til råds, så du ikke overser alvorlige sygdomme.

Jeg bliver tit spurgt om, hvad jeg selv kan gøre. Et herligt og vigtigt spørgsmål, for at være aktiv i sin egen helbredelse er alfa og omega.

Som supplement til  sund kost, motion, kosttilskud og hvad du ellers gør af gode ting for dig selv – undervurder ikke gode oplevelser – kan du trykke og massere for- skellige punkter og zoner i ansigtet og på kroppen. Trykpunkterne, som rammer de velkendte akupunkturpunkter, er specielt velegnet til problemer, der er under optrapning, fx smerter. Spørg eventuelt en akupunktør om, hvilke punkter der virker bedst for dig.

Bihulebetændelse og forkølelse

Bihulebetændelse i pande eller kæber, forkølelser samt irriterede slimhinder i næse og øjne kan tit afhjælpes ved tryk på bestemte punkter i ansigtet. Når du trykker på punkterne, er det vigtigt, at det kun gør ’behageligt’ ondt.

Hvert punkt skal trykkes på eller masseres i 10-15 sekunder.

1. Begynd med at trykke med tommelfingeren, hvor øjenbrynene mødes på hver side af næsebenet (fig. 1).

2. Derefter trykker du med pegefingeren på hver siden af næsen, helt nede ved næsefolden. Trykket her skal være skråt indad.

3. Tryk med tommelfingeren langs kanten af kindbenene. Du skal starte inde ved næsen og arbejde dig ud til kæbeled. Trykket skal være nedefra og skråt op.

4. Tryk med pegefingeren oven på hagen. De fleste kan mærke roden af anden tand i gummen.

5. Tryk to fingerbredder neden for nøglebenet. Du skal bruge en hånd og med langfinger og tommelfinger trykke ved at trække fingrene sammen. Denne øvelse styrker immunforsvaret generelt (fig. 2).

Gentag øvelserne to gange efter hinanden. Afhængigt af hvor slemt du har det, kan du behandle dig selv tre til seks gange dagligt.

Kvalme og transportsyge

Er du en af de uheldige, der døjer med transportsyge, eller er du gravid med kvalme, er akupunkturpunktet ’Kredsløb 6’ måske en hjælp til dig.

Du finder punktet ved at lægge de tre midterste fingre på dit håndled, ringfingeren skal ligge helt ind til håndroden. Pegefingeren skal ligge på armens midtlinje. Pegefingeren ligger nu placeret ved P6. Tryk gerne med tommelfingeren og på begge håndled. Der findes elastikarmbånd med en lille plastikkugle monteret specifikt til formålet.

8 thoughts on “Akupunktur til husbehov

 • Pingback: post

 • Wow, wonderful blog format! How lengthy have
  you been running a blog for? you made running a blog
  look easy. The entire look of your website is wonderful, let alone the content!
  You can see similar here ecommerce

 • Hello, I think your website might be having
  browser compatibility issues. When I look at your blog site in Chrome, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping.

  I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, amazing blog!

  I saw similar here: Sklep internetowy

 • Admiring the time and effort you put into your site and detailed information you provide.
  It’s good to come across a blog every once in a while that
  isn’t the same unwanted rehashed material. Excellent read!
  I’ve saved your site and I’m including your RSS feeds to
  my Google account. I saw similar here: Sklep online

 • Pingback: rent a scooter in honolulu

 • Pingback: รับทำ SEO

 • Pingback: เครื่องพ่นละอองฝอย

 • Pingback: lottovip

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *