Alger og tang i Danmark

Alger 2

 

Der er de seneste år kommet mere fokus på alger fra havet som nogle af de sundeste og mest naturlige og næringsrige planter, vi kan spise i dag. Alger er samtidig nogle af de ældste planter på Jorden og indeholder høje mængder af vitaminer, mineraler og proteiner. Videnskabelige studier viser, at alger medvirker til at afgifte, at mindske træthed og stress, at forbedre stofskiftet samt at vedligeholde sund hud, hår, hjerne, øjne, hjerte og styrke brusk og knogler.

 

Af Camilla Krag Ramsdahl

 

Når det kommer til afgiftning, er specielt chlorella-algen interessant, da den har et naturligt indhold af klorofyl og en cellevægsstruktur, som gør den til et af de bedste redskaber i forhold til udrensning af fx tungmetaller, som kan ophobe sig i kroppen gennem tiden. Chlorella er også utroligt rig på proteiner, mineraler og vitaminer, hvilket gør den perfekt til et kosttilskudsprodukt til dagligt brug.

Den nordjyske biotekvirksomhed Aliga Microalgae har specialiseret sig i produktion af alger og er de første til at dyrke deres egen chlorella-alge i industriel skala i Norden. Hvor man normalt køber og får fragtet algen fra steder som Kina og Indien, er Aligas Chlorella 100 pct. danskproduceret.

Virksomheden mener, at der er en stor fremtid inden for alger, bl.a. på grund af algens mange effektive virkninger på os mennesker. Men selvom algerne har så utroligt mange positive virkninger, er det stadigvæk et meget uberørt område for mange. Det kan være svært at forstå, at det, som vi før har set som fiskenes føde og et lidt irriterende objekt, når vi bader i havet, nu også er anbefalet til os som kosttilskud. Men sandheden er, at de mange næringsstoffer, som fisk indeholder, såsom omega-3, er essentielle fedtsyrer, der kommer fra netop alger. Så hvorfor ikke få præcis den nyttige næring, som fiskene får, uden at belaste havet og fiskene?

Ud fra Aliga Microalgaes viden om alger er de nu kommet med deres bud på den komplette veganske algekosttilskudslinje, som er produceret i Danmark. Chlorella, den lille mikroalge, kan bidrage til opretholdelse af normal skjoldbruskkirtelfunktion og energistofskifte igennem jod fra blæretang. Kosttilskudslinjen tilbyder også vegansk omega-3, der bidrager til at vedligeholde en normal hjernefunktion og et normalt syn samt den naturlige og kraftfulde antioxidant astaxanthin fra mikroalgen Haematococcus pluvialis.

Du kan læse mere om firmaet på www.aliga.dk

2 thoughts on “Alger og tang i Danmark

  • Wow, awesome blog format! How long have you ever
    been blogging for? you made running a blog
    glance easy. The whole glance of your web site is wonderful, as neatly as the content material!
    You can see similar here sklep internetowy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *