Breaking news: Nyt herpesprodukt med fin forskning

 

 

Intens forskning har opdaget, hvorfor en af jordens ældste planter, spirulina-algen, har klaret alverdens forurening og angreb fra alle tiders parasitter, bakterier og vira. Den lille alge udvikler nemlig et helt særligt forsvar, og det kan i dag udnyttes til fordel for alle, der fx lider af herpes 1.

 

Af Marianne Palm
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – august/september 2017

 

Ved hjælp af moderne teknologi på en af verdens ældste planter, spirulina, har man formået at intensivere og ekstrahere en polysakkarid, som har en særlig evne til at stoppe en virus’ evne til at invadere celle efter celle. I det her tilfælde er plantens egenskaber blevet udnyttet til at skabe helt nye herpesprodukter, som fuldt ud – og endog bedre – lever op til de kemiske produkter, der ellers findes i handlen.

 

Også planter danner et naturligt værn

Det interessante ved hele forskningen er, at man både her i planteriget og hos mennesker kan se, at vi ikke kan tåle at leve i et fuldstændigt sterilt miljø. Vi har brug for at blive presset til at danne et sundt værn. Det gælder for alle dyr, for mennesker og altså også for jordens ældste alge, der nu er gjort mere populær end nogensinde. For et herpessår er ikke kun et udtryk for et kosmetisk problem, det er også en belastning af det lokale immunforsvar, og især hvis denne herpesvirus får lov at brede sig.

 

198 kvinder deltog i forsøget

Et forsøg med 198 kvinder viste i al tydelighed effekten af produktet Spirularin HS. En gruppe fik forebyggende tabletter med herpes medicin, en anden gruppe fik forebyggende antiviral creme med de samme aktive stoffer, som man kender fra apotekerne, og den tredje gruppe fik Spirularin HS.

Som forventet var det gruppen, som fik herpes-medicin, der havde den bedste effekt, men det var cremen, Spirularin HS, der havde det bedste resultat, når man så på den udvortes behandling. Og der var ingen tvivl om, at tabletter sammen med Spirularin HS gav den allerbedste effekt. Og altså bedre end apotekervaren, som i dag er mest udbredt som behandling.

 

Tysk forskning når den er bedst

  • At resultatet var bedre end den velkendte apotekervare, kan skyldes de aktive stoffer i spirulina, som her er ekstraheret, forklarer Professor Reich, Hamburg.
  • For ud over at stoppe herpesvirus’ invasion i cellerne har polysakkariden også en bakteriehæmmende virkning – og bakterier følger ofte i kølvandet på en virus. Ydermere er produkterne skabt af meget sårhelende og regenererende naturlige stoffer, og kombinationen af ingredienserne skaber en hel unik mulighed for hurtigt at blive herpesvirus kvit.

 

Det nytter ikke at spise spirulina, hvis du vil fjerne herpessår

  • Det er langt fra alle spirulinaer, som kan udvise den samme effekt, fortsætter Professor Reich.
  • Vi har i laboratorieforsøg set, at det er nogle bestemte polysakkarider fra Spirulina platensis, som er dyrket under særlige forhold, som fremviser disse meget specifikke antivirale, antibakterielle egenskaber. Og det er værd at understrege, at mange af disse effekter vil blive ødelagt, når vi spiser spirulina.

 

Og herpes andre steder?

Forskningen indtil videre viser derfor, at disse polysakkarider har en særlig effekt på huden, og vi er i fuld gang med at undersøge, om vi kan opnå den samme flotte effekt på herpes genitialis (herpes i underlivet) og fx ved herpes i øjet, slutter Professor Reich, der skal videre i sin søgen efter effektive produkter til at hindre virus, svampe og bakterier i at sprede sig.

 

Forebyggende i hverdagen, eller når du mærker de første symptomer

De fleste, der lider af herpes, kan mærke den lille ømhed eller prikken, som varsler et udbrud. Du skal smøre cremen på med det samme, så angrebet kan stoppes, uden at der dannes sår. Er uheldet alligevel ude, er cremen også velegnet til påsmøring, da de beskyttende olier plejer, nærer og regenererer.

Er du inde i en periode, hvor du fx på grund af stress får flere herpessår end ellers, er det en god ide at bruge cremen forebyggende. Du undgår udtørring af læberne og beskytter dem dermed både inde- og udefra.

Ud over at hjælpe mod herpesvirus stopper produktet også udviklingen af fx den velkendte bakterie, Staphylococcus aureus, som også kan angribe hud og læber.

  • Spirularin HS indeholder solfaktor 15, hvilket er smart, da solen trigger herpesudbrud.
  • I den kliniske afprøvning rapporterede 43 %, at de fik bløde læber af Spirularin HS, hvor andre produkter udtørrer, hvilket irriterer læberne.
  • Calcium Spirularin er en polysaccharid, der blokerer virus’ (fx HSV og HPV)) adgang til receptorer.
  • Ud over de aktive ingredienser indeholder Spirularin HS en række nærende ekstrakter og olier, fx fennikel, jojoba og sheabutter – mange af dem fra økologiske jordbrug.
  • Sårhelingen med Spirularin HS er signifikant hurtigere end med de gængse medicinske produkter.

 

Det aktive stof er blevet kåret som ”Active Ingredients of the Year 2015” af aesthic dermatology i Tyskland.

I oktober nummeret af sund-forskning fortæller vi om behandling af vorter.