Carolines hjørne – april 2014

 

 

 

Det er vidst ikke nogen hemmelighed, at jeg elsker kage. Nogle gange spiser vi endda kage til morgenmad i min familie. Denne chokoladelage-kage er et hit hos både børn og voksne.

 

Af Caroline Fibæk, naturopath IBM og madskribent
Opskriften blev bragt i //mig// en del af magasinet sund-forskning – forår 2014

 

Chokolade Lagkage med Jordbær Creme

Denne lagkage mætter utroligt godt og rækker til mange mennesker. Den er sød og rig på chokolade med et frisk pust af syrlige frugter i mid-ten. Lagkagebundene er bagt på sorte bønner, og dermed udgør kagen nærmest et solidt måltid.

 

Lagkagebunde:

  • 10 dl kogte, afkølede sorte bønner (trækker i vand 10-12 timer og koges 1-2 timer)
  • 6 dl vegetabilsk mælk
  • 4 æg
  • 2 spsk. smeltet kokosolie
  • 2 dl kakao pulver
  • 6 dråber flydende stevia
  • 1½ dl birkesød eller sukrin melis
  • 1 knsp. himalayasalt
  • 1 dl fint kokosmel (ikke revet kokos)
  • 1 tsk. vinstensbagepulver

 

Blend de kogte, afkølede sorte bønner til mos sammen med den vegetabilske mælk (hjemmelavet mandelmælk eller færdigkøbt ris-, havre eller mandelmælk).

Rør æg, vegetabilsk mælk, kokosolie, kakaopulver, stevia, birkesød eller sukrin melis, himalayasalt, fint kokosmel og vinstensbagepulver grundigt sammen med bønnemosen.

Fordel dejen i 2 smurte springforme (ca. 19 cm diam.) Bag i ovnen ved 185 grader i 30 min.

Test af og til konsistens ved at stikke en kniv i kagens midte. Når kagedejen ikke længere klæber på kniven, er bundene klar.

Når lagkagebundene er afkølede, kan de forsigtigt halveres. Det kan være lidt af en øvelse at skære i de porøse kagebunde. Du kan også bruge kagebundene hele.

 

Jordbær creme:

  • 3 dl cashewnødder
  • 2 modne bananer
  • 2 dl vand
  • 5 dl jordbær, evt. optøede fra frost
  • evt. 2 spsk. honning eller yaconsirup eller 1 spsk. sukrin melis
  • 3 spsk. kokosolie, smeltet

 

Blend alle ingredienser til en luftig creme.

 

Saml lagkagen:

Smør jordbærcreme på den nederste lagkagebund, og læg et lag udskårne frugter på. Fx kiwi, banan og/eller bær. Læg en lagkagebund over. Fortsæt skiftevis og afslut med jordbærcreme.

Sæt gerne kagen i fryseren 15 min efter samling, så holder den bedre formen inden servering.

4 thoughts on “Carolines hjørne – april 2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *