Carry Clever

 

 

Bærer du klogt? Eller er du ligefrem dygtig til at bære, som i bæredygtig? Det var spørgsmålet ved eventet Grøn KBH 2018, hvor mærket Bambody stillede spørgsmålet – carry clever?

 

Af Benedikte Mikkelsen
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – august/september 2018

 

Remisen på Østerbro i København dannede de ydmyge rammer for bæredygtighedsmessen Grøn KBH 2018, som løb af stablen d. 2.-3. juni 2018. Alle bidrog på frivillig basis, hvor den idealistiske tankegang om den bæredygtige levevis var grundlæggende for arrangementet.

Lanceringen af Bambody skete ved modeshowet med det ordspillende navn ”Carry Clever”. De otte modeller var ”dygtige til at bære” bambustøjet og fremvise, hvordan tøjet kan passe til enhver kropstype.

Køb Bambody på www.klubsundbutikken.dk

 

Alt hvad dit grønne hjerte kan begære

Mad, vin, cykler, boliginteriør, affaldssortering, tøj og meget, meget andet kunne messen tilbyde. Selvfølgelig var alt bæredygtigt, og de over 40 forskellige udstillere gav alle deres innovative bud på, hvordan vi i fremtiden kan leve mere CO2-neutralt. De grønne virksomheder, projekter og fremtidsmuligheder dannede rammerne for modeshowet, hvor det økologiske tøjmærke Bambody blev fremvist.

 

Vil du være dygtig til at bære?

Du træffer ikke nødvendigvis et miljøvenligt valg, bare fordi du smider noget bambustøj på kroppen. I takt med populariteten af bambus er der opstået store plantager, som anvender pesticider og andre kemikalier for at øge produktionen. Du skal derfor som forbruger altid have et øje på hver finger og være opmærksom på, hvordan bambussen er dyrket, høstet og bearbejdet. Overfloden af mærkningsordninger, hvor nogle er mere bevendte end andre, medfører, at du skal bruge tid på at sætte dig ind i produktionsmetoderne.

 

Den bæredygtige tjekliste

Du kan læse om den økologiske og bæredygtige produktion, som ligger bag tøjmærket Bambody på www.sund-forskning.dk, søg på titlen ”Bambusplanten kan bare det hele”. Tøjet er nemlig ikke bare godt for din grønne tankegang, men du kan også læse, at bambus har en bakterie- og svampedræbende egenskab, som ikke må ødelægges under produktionen fra plante til tøj. Du får nemlig lugtafvisende tøj, hvis funktion bevares, selv efter du har vasket det flere gange. Det allergivenlige, bløde stof er luftigt og rart mod huden, så selv om din hud er sensitiv eller irriteret, så vil du opleve bambustøjets behagelighed.

Danskerne er vilde med bæredygtighed, hvilket den tilbagevendende messe Grøn KBH er beviset på. Over 40 udstillere gav deres bud på en CO2-neutral fremtid. Messen foregik d. 2.-3. juni i København, men hold øje, for messen rammer måske det nordjyske i nær fremtid.

Bambusplantens popularitet har medført store produktioner, hvor pesticider og andre kemikalier anvendes.

 

Gå i sort, selv om du er grøn

Modellerne på bæredygtighedsmessen viste, at alle kan gå i sort og samtidig have en grøn tankegang. Tøjet fra Bambody er nemlig ikke kun godt for samvittigheden, men stofkvaliteten, baseret på den grønne plante, gør det muligt for alle uanset køn, vægt eller alder at opleve holdbart og komfortabelt bambustøj. Tøjet kan du bruge til træning, hjemmetid eller indenunder den kradsende striktrøje, som vinteren snart nødvendiggør.

Uanset alder, vægt eller køn kan du få glæde af det allergivenlige, antibakterielle og ikke mindst behagelige tøj lavet på bambusplanten.

Læs mere om bambusproduktionen på www.sund-forskning.dk. Søg på “Bambusplanten kan bare det hele”.

2 thoughts on “Carry Clever

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *