Den akutte behandling – når blærebetændelsen svier

 

 

I dit husapotek er det et must-have at finde Urtepensil, som har sat mange typer af akutte infektioner til tælling. Det samme gælder Kan Jang og et stærkt tranebærprodukt, hvis du hører til en af dem, der får gentagne blærebetændelser.

 

Af Torunn Laksafoss og Marianne Palm
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – april/maj 2019 som en del af en samling artikler om nyrerne

 

Fælles for alle muligheder er, at jo hurtigere du kommer i gang med støtteterapien, jo større chancer er der for, at bakterierne ikke får lov til at formere sig og sprede sig over hele blærens område – og endog vandre op til nyrerne. Hverken Urtepensil eller Kan Jang er et specifikt produkt til blæren, det kan bruges til at støtte immunsystemet til mange forskellige problemstillinger, og derfor ligger både bøtte og glas i de fleste biopaters hjemlige husapotek – parate, hvis en bakterie skulle nærme sig kroppen, uanset hvor den er ved at blande sig i din sundhed.

Persillefrø, også fra Natur Drogeriet, har traditionelt været brugt mod blærebetændelse. Køb frøene i den lokale helsekost, og lad dem hygge sig sammen med bukkehorn fra samme firma. Så har du dem altid klar, når du mærker de første symptomer.

Bukkehorn er betændelseshæmmende lokalt på slimhinder, mens fx Urtepensil og Kan Jang er mere immunregulerende. Så det giver rigtig god mening at lave en kombination, da behandlere altid vil tænke ”lokalt og globalt”. Lokalt betyder, at vi gerne vil skabe en direkte påvirkning af fx en slimhinde, globalt er, når vi gerne vil hjælpe hele kroppens immunforsvar med bedre at udføre sit arbejde.

 


Vær omhyggelig, når du vælger tranebærprodukt
Når du vælger et tranebærprodukt, skal du kigge dig godt for. Det skal ikke være som saft, der vil typisk være tilsat sukker, og mængden af de aktive stoffer er der ingen kontrol med. Det er der til gengæld med tørekstrakter, hvor forskerne har styr på mængden af de aktive stoffer PAC. Uden at blive for teknisk: Det er her, du finder de stoffer, proanthocyanidiner (PAC), som hindrer bakterier i at klæbe sig til din slimhinde, så bakterierne i stedet bliver skyllet ud med urinen – husk at drikke rigeligt!

Der findes flere muligheder på helsehylden, men gå efter dem, der er bedst: Som forebyggende vil det være en god ide med Tranemax. Er der først opstået en infektion, vil du med bare en kapsel Tranemax Forte kunne mærke en forskel. De er lidt dyrere end Tranemax, men til gengæld behøver du altså kun en kapsel, og den er meget – som i meget – stærkere end den lidt ældre model Tranemax. De to produkter er i øvrigt et meget godt eksempel på, at der hele tiden opstår ny forskning: Tranemax var det bedste, man kunne gøre for fx 15 år tilbage, mens Tranemax Forte indeholder tranebærekstraktioner svarende til den nyeste forskning. Du kan sagtens spise Forte, også som forebyggende, hvis du ikke allerede er i gang med den ældre udgave, Tranemax. Kort og godt: Spis enten Tranemax forebyggende og Tranemax Forte i den akutte situation, eller spis Tranemax Forte hver dag.

En anden mulighed er New Nordics Cranberry 36. Det er også et tørekstrakt med tranebær, og tallet 36 står for, at der netop er et indhold af 36 mg ”PAC”, en forkortelse af det særlige aktive stof proanthocyanidin. I produktet er der desuden tilsat tyttebærekstrakt, som styrker slimhinderne.

Sig blærebetændelse og sig PAC. Læs her pil op hvorfor.

 

Strath, med sit hedengangne navn Bio-strath, er mest kendt for sin virkning på forebyggelse af infektioner i fx luftveje, men det er lige så vigtigt at bruge Strath til blærens problemer. Og det gælder i alle aldre og er altså ikke kun for børn. I øvrigt er der mange børn, især piger, der har en uopdaget blærebetændelse, så gå altid til læge i stedet for at gætte dig frem. Små børn peger nemlig ofte på maven, også selvom det i virkeligheden er blæren, de har ondt i.

Strath er med sit urtemix af mange gammelkendte droger fra Europa en af de mest solgte urtetonics, og det er ikke kun fordi, det virker på børn. Også voksne har glæde af de schweiziske urtedråber, som er gjort aktive for kroppen ved at få cellevæggene i urterne til at åbne sig gennem en speciel gæringsproces. I det færdige produkt er der ingen gær, kun plantestoffer fra de mange forskellige droger, der er indsamlet og dyrket i Alperne.

Brug Strath som forebyggende mikstur, især hvis du hører til en af dem, der bliver ved med at få blærebetændelser.

 

Vidste du, at hvert år får omkring 2000 konstateret blærekræft. Ca 75% er mænd. Symptomerne på blærekræft minder om dem for blærebetændelse, dog vil der være synligt blod ved blærekræft, hvor din urin vil farves rødlig. Blærebetændelse i sig selv giver dog ingen øget risiko for blærekræft.

 

Når urter virker på flere organer…

Kvinder og mænd i alle aldre kan få blærebetændelse, og her kan 6 urter fra Bidro gøre en forskel. De enkelte urter i produkter understøtter immunsystemet, fremmer kredsløbet og hindrer, at der så let bliver irriterede slimhinder og cellevægge.

Når urter virker, så virker de ofte bredt på flere organer. Det gør de, fordi deres aktive stoffer ikke sådan pejler sig hen til et bestemt organ og kun virker fx lige på blærens slimhinde; de vil også, ligesom vitaminer og mineraler, have en virkning på andre slimhinder. Så er der urter, der gennem flere tusinde år i forskellige verdensdele har vist sin betydning for bestemte organer, samtidig med en mere generel virkning på kroppen.

Her skal nævnes Hindeagtig astragel (Astragalus membranaceus), som virker regulerende på immunforsvaret og hjælper på slim i luftvejene, men den allervigtigste effekt er på nyrerne – og på at føle sig energisk uden at blive ”speedet”. Det er med mere klassiske vendinger en adaptogen nyretonic, så den hjælper kroppen generelt fx efter langvarig sygdom, men er også specielt god til immunforsvar og til at opretholde en god nyrefunktion. Med vestlige øjne er det lidt svært at forstå, da det meste medicin jo er målrettet specifikke sygdomme, men en adaptogen urt hjælper med at styrke sådan generelt, så kroppen bedre kan regulere sig tilbage til en sund tilstand.

6 sunde fra Bidro indeholder tillige Rød solhat, som også støtter immunsystemet, samt ingefær og Ginkgo biloba, der virker kredsløbsbefordrende – også ned i de små blodkar i nyrerne. Ikke for at kurere sygdom, for det er lægernes opgave, men for at styrke hele organsystemet.

 

Ca. 20 – 40% af os vil få akut urinvejsinfektion på et eller andet tidspunkt i vores liv, dog gælder det fire gange flere kvinder end mænd. 20% vil få tilbagevendende blærebetændelser, betegnet som kronisk blærebetændelse.

 

5 thoughts on “Den akutte behandling – når blærebetændelsen svier

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *