Derfor skal du droppe din slankekur

bugfedt
 
 
Af Caroline Fibæk, naturopath ibm. og madskribent
Opskrifterne blev bragt i //mig// en del af magasinet sund-forskning – vinter 2015
 
 
Vidste du, at 2/3 dele af alle, der går på slankekur, ender med at tage mere på efterfølgende? Det skyldes, at slankekure ofte kan sænke din forbrænding, så du tager endnu mere på.
 
I stedet bør du fokusere på mere nydelse og næring. Men hvordan gør du det?
 
Det handler om at finde din helt egen vej, der passer til din krop, men du kan gøre meget for at få nogle gode og sunde vaner og drage omsorg for dig selv. Fokuser mindre på, hvad du ikke må eller vil spise, men i stedet på, hvad du gerne vil spise, og hvordan du kan tilføre næring til din krop.
 
Det kan være at drikke et stort glas vand med citronsaft hver morgen, spise grønne salater til dine måltider, drikke friskpresset grøntsagsjuice og smoothies og spise sunde desserter.
 
Med tiden vil de sunde sager være en fast del af dit liv, og du vil automatisk fortrænge det usunde fra din kost. På www.nyddigslank.dk kan du tage testen og se, hvilke livstilsfaktorer der påvirker netop dit vægttab – og du får gratis den store guide til et mere nydelsesfuldt vægttab.
 
Her får du et par eksempler på et nærende morgenmads – og aftenmåltid:
 
 
Super Mineralmælk
Mineralmælken er fyldt med basedannende mineraler fx calcium. Det er en velsmagende og nærende plantemælk. Opskriften svarer til 1 liter.
 
 
Det skal du bruge:
1 dl græskarkerner
1 dl sesam
½ dl mandler
½ spsk. hampefrø
1 liter koldt vand
 
Alle ingredienser blendes grundigt, og væsken filtreres gennem en finmasket sigte, et osteklæde eller en ”nut milk bag”
(kan købes i helsekostbutikker). Pulpen kan gemmes til brød, grød eller kager. Mineralmælk kan holde sig 3 dage i køleskab.
 
 
Karamel Chiabudding
Chiabudding er hurtigt at lave, mætter længe og er sprængfyldt med omega-3, protein og mineraler.
 
 
Det skal du bruge til en person:
2 spsk. chiafrø
1 dl Super Mineralmælk
1 tsk. vaniljepulver
1 spsk. lucuma
1 spsk. afskallede hampefrø
1 tsk. gojibær
1 spsk. morbær
 
Læg chiafrøene i blød i mineralmælken i 5-10 min. Bland de opsvulmede chiafrø med vaniljepulver og lucuma. Rør grundigt. Drys med hampefrø, gojibær og morbær.
 
 
Love Food Pizza
Opskriften er så lækker, at man slet ikke kan smage, den er sund. Svarer til 2 pizzaer.
 
 
Bund:
3 dl solsikkekerner
3 dl revet squash
6 biodynamiske æg
1 spsk. ”Husk psylliumfrøskaller”
½ tsk. salt
1 tsk. vinstensbagepulver, økologisk og glutenfrit bagepulver fra helsekosten
1 portion tomatsauce: purer 2 dl semidried tomater, 3 spsk. birkesød, 3 spsk. hvidvinseddike, 2 tomater samt oregano
 
 
Topping: Fx gedeost, oliven, svampe, friske tomater, basilikum.
 
Alle ingredienser til bundene køres igennem en foodprocessor, og dejen fordeles i et ½-1 cm tykt lag på bagepapir på to bageplader. Dejen kan ikke æltes som traditionel pizzadej, da den næsten er flydende.
 
Bundene bages ved 200 grader i ca. 6-10 min. Hold øje, så de ikke brænder på. Tomatsaucen tilberedes og fordeles på de færdige pizzabunde. Put dine valgte toppings på, og bag pizzaerne i yderligere 5 min. Du kan evt. garnere med friske tomater og basilikum inden servering samt lave en grøn salat til.