Det sikre kys…

Kysseklar


Nogle får sig en heftig snue, mens andre slipper for forkølelsen og danner sår i stedet …

Den slumrende virus bliver vækket, når immunforsvaret bliver svækket …

Af Marianne Palm

Det starter som regel med, at vi selv er trætte eller nogle tæt på os bliver forkølede. Det begynder også med lidt stikken og prikken, og vupti, det lille irriterende herpesvirus, som ellers sidder langs vores nervebaner, kommer op til overfladen og danner et sår på læberne eller andre steder på kroppen.

Naturen har godt nok skabt mange mærkværdige bakterier, svampe og vira, men har også skabt helt naturlige foranstaltninger og støtteterapi, så man hurtigst muligt kan få herpes retur til slumre-stadiet. At slippe helt af med den bliver nok svært, hvis ikke umuligt, men vi kan gøre meget for, at den kun stikker sit fjæs frem, når den virkelig, som i virkelig gerne vil fortælle, at vi skal stoppe op og gøre noget andet, end det vi er i gang med lige nu.

Vinter og vinterlige udfordringer

Kys mig, kys mig lige nu …

Uanset om du kan eller ikke kan se en højere mening med såret, behøver du dog ikke at gå længere end til forskning og erfaringer om naturens muligheder for hurtigst muligt at få bugt med problemet.

Natur Drogeriet har Kiss Me, der med sit indhold af zink og selen, med olivenblade og rød solhat og med sit indhold af quercetin og L-lysin kan give herpesvirus én på lampen, så den slukker og bøjer retur til nervecellerne. Lad os kigge lidt nærmere på nogle af de mere ukendte ingredienser.

Olivenblade er en meget interessant urt med flere gode egenskaber. De har fra naturens side et højt indhold af hydroxytyrosol, en polyphenol, som har antivirale egenskaber. Olivenbladsekstrakt virker på mange forskellige typer af vira, heriblandt den smitsomme herpesvirus, men også på forskellige sygdomsfremkaldende bakterier.

Kilde: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34200316/


Quercetin
er en bioflavonoid, som tilhører en gruppe af polyphenoler, der giver mange frugter, grøntsager og blomster deres farver.

Quercetin har vist sig at hæmme herpesvirus’ evne til at invadere vores celler og ovenikøbet at kunne bryde denne og andre viras evne til at udvikle deres cyklus, hindre dem i at formere sig og i det hele taget at beskytte os mod infektioner.

Kilde: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34681326/


Biokemiske forskelle og ligheder mellem arginin og lysin knyttes til herpesvirus

For at forklare effekten af lysin og arginin på herpesvirus har forskere set på deres kemiske opbygning samt på tilbuddet af de to aminosyrer i den menneskelige krop. Lysin og arginin har i deres kemiske opbygning nogle segmenter, der ligner hinanden, og derfor kan det være på grund af en fejl, at herpesvirus forveksler de to, når herpes danner sin beskyttende proteinkappe. For kappen består af mere end 25 % arginin. hvilket er en stor andel, hvis man fx sammenligner det med det menneskelige DNA, der består af ca. 28 pct. lysin og tre til fire% arginin. Og det er let at forestille sig, at hvis der er mangel på arginin i forvejen, kan det slå ud som flere angreb med herpesudbrud om året.

Kilde: sundhedsguiden.dk


Indbyrdes kamp mellem de to aminosyrer

Lysin i kappen medfører en svagere virusproteinkappe samt en hæmmet vækst for virus. Det er dog ikke kun i de humane celler, at arginin og lysin kæmper med hinanden om at kunne tilbyde sig til proteinproduktion, det sker allerede, når de kæmper om at blive optaget gennem mave-tarm-kanalen, om genoptag i nyrerne samt om at blive transporteret ind i vores celler. Hvis tilbuddet af lysin er højt, vil mindre arginin derfor optages grundet den indbyrdes kamp, som svækker viruskappeproteinerne. Det vil medføre mindre virulente vira, der får sværere ved at smitte nye celler.

Kilde: sundhedsguiden.dk


Ved optræk til /udbrud, skru op for lysinholdige fødevarer, fx

 • Proteinrige grøntsager, såsom bælgplanter, sojabønner, kikærter og kidneybønner.

 • Kød, specielt rødt kød, svinekød og fjerkræ

 • Ost, især parmesan

 • Visse fisk, såsom torsk og sardiner

 • Æg

 • Sojabønner, især tofu, isoleret sojaprotein og affedtet sojamel

 • Spirulina

Bukkehornsfrø, som du kan spise en spiseskefuld af om dagen, fx omrørt i lidt vand


Skru ned for argininholdige fødevarer

 • Chokolade, majs, ris og jordnøddeprodukter

E-vitaminsalve i den kolde tid til læber og hud

Med blødgørende, plejende og nærende ingredienser er salven ideel til mild og skånsom hudbehandling – virker ophelende ved sår og rifter og lindrer irriteret hud. Indholdet af zinkoxid skaber en effektiv barriere mod fugt, så huden kan hele i ro og mag.

Stress-A Complex-te

Er en dejlig velsmagende urtete med en skøn kombination af gamle, velkendte droger. Smag og duft er præget af lemongræs, der her er i fin harmoni med hvidtjørn, baldrian, kamille og passionsblomst. De er alle en kærkommen hjælper for krop og sind, for børn som for voksne.

Stress-A Complex-te indeholder også den skønne urt hjertensfryd, der medvirker til afslapning. Fås både som te og kapsler.

Urter kan, selv i mindre doser, give velvære til det lokale nervesystem i tarmen, som meget gerne vil sende besked om ro og velvære via vagusnerven, den store nerve, der går mellem hjerne og tarm.

3 thoughts on “Det sikre kys…

 • I am often to blogging and i really appreciate your content. The article has really peaks my interest. I am going to bookmark your site and keep checking for new information.

 • I’d must check with you here. Which is not something I often do! I take pleasure in studying a publish that may make individuals think. Also, thanks for permitting me to comment!

 • Howdy very nice website!! Man .. Excellent .. Amazing .. I’ll bookmark your blog and take the feeds additionally…I am glad to seek out numerous helpful information right here within the publish, we’d like work out more techniques in this regard, thanks for sharing.

Comments are closed.