Dit barns immunforsvar – skab et sundt immunforsvar

 born-i-aftensol
Det er på godt jysk træls at være syg. Det er det ikke kun for barnet, men også de voksne rundt om barnet er påvirket, for ikke at tale om vores samfund, der bruger milliarder på sygedage, der måske kan undgås. En infektion om året kan være nødvendig for at modne immunsystemet, men hverken tre, fem eller ti gør nogen gavn.
Af Marianne Palm
Artiklen blev bragt i //mig// en del af magasinet sund-forskning – august/september 2016
Når dit barn måske begynder i vuggestue, børnehave eller i skole, er det ikke kun mentale udfordringer, dit barn står overfor. Det er i høj grad også en udfordring for immunsystemet at møde nye bakterier og vira. Et supersundt barn kan sagtens skifte institution uden problemer, og det er da også en menneskeret at være frisk hele året rundt. Kniber det lidt – eller meget – for immunforsvaret at holde sig fri af infektioner som forkølelser, influenza og andre fortrædeligheder, så er Immiflex et godt bud på en løsning.
Da Immiflex sørger for at få immunsystemet til at reagere på alle kropsfjendske substanser, kan Immiflex anvendes på alle tænkelige immunbelastninger. Forskningen har vist gunstige resultater på svampe, bakterier og virus samt cancerceller.
I Immiflex finder du betaglukaner med fornavnet 1-3/1-6, så de kan genkendes fra andre betaglukaner. Der er ingen gær tilbage i produktet, kun de immunaktiverende stoffer.
Sådan virker betaglucaner
1. Hele betaglukaner passerer gennem mavesækken og ind i tyndtarmen , hvor de opdages og optages i små immunøer kaldet Peyerske plaques.
2. I Peyerske plaques bliver betaglukanerne opdaget af makrofager, som altid er på vagt og på jagt efter bakterier, svampe og vira. Makrofagerne sluger og fordøjer de fremmede indtrængere. Makrofagerne har receptorer, som genkender 1-3/1-6 betaglukaner, fordi de findes i mange bakterier og svampe. Det betyder, at dit barns medfødte immunforsvar genkender dette ekstrakt fra gær og tror, det er en fjende, og hele immunsystemet bliver aktiveret.
Det vigtige forsvar her i første linje er nu aktiveret, og flere studier viser, at det kraftigt forbedrer modstanden mod infektioner.
Specielle celler, kaldet M-celler, transporterer hele glukanpartikler til makrofagerne, som igen fragter dem videre til forskellige dele af immunsystemet, som fx lymfeknuder, knoglemarv og thymus.
3. Makrofagerne nedbryder betaglukanerne i mindre partikler og slipper dem ud over en periode på 24-36 timer. Disse aktive fragmenter binder sig eller låser sig til nogle andre komponenter i immunsystemet, de neutrofile granulocytter, som der er allerflest af i kroppen.
De låser sig til receptorer kaldet CR3 – Complement Receptor 3. Neutrofilen er nu aktiveret og parat til at reagere på fremmede indtrængere eller sygdomsfremkaldende stoffer, som kroppen selv producerer.
For at en neutrofil granulocyt skal kunne dræbe en bakterie eller fx en cancercelle, må CR3 have to komponenter til rådighed: et blodprotein og 1-3/1-6 betaglukan.
CR3 receptoren er normalt optaget af betaglukan fra cellevæggene i svampe, mug og gær. Men der er andre trusler i vores oversterile miljø, som fx bakterier, vira og kræft, hvor 1-3/1-6 betaglukaner ikke findes i tilstrækkelig mængde.
Ved at spise et kosttilskud med 1-3/1-6 betaglukaner vil man forsyne neutrofilerne med elementer, så de kan reagere korrekt på fremmede indtrængere.
En fuldt ud stimuleret neutrofil vil nu bevæge sig hen til de steder, hvor de fremmede indtrængere ankommer. Denne proces kaldes kemotaksi.
4. Neutrofilen hæfter sig til overfladen af den sygdomsfremkaldende indtrænger eller til en kræftcelle og opdager, at den ikke er en af kroppens egne sunde celler. Den er nu i stand til at dræbe indtrængeren ved at udskille en række kemikalier.
Samtidig vil andre dele af immunsystemet holde på fragmenter af sygdomsfremkaldende celler, som nu er ødelagt, og binde dem på overfladen. Disse fragmenter, som kaldes antigener, sender signaler til andre dele af immunsystemet, der fungerer som hukommelsesceller. Næste gang sygdomsfremkalderen træffes, vil de nyligt programmerede hukommelsesceller genkende den og producere antistoffer. Disse antistoffer sætter sig fast på skadevolderen og kan ødelægge den eller hindre den i at sprede sig til raske celler.
Størrelsen på 1-3/1-6 betaglukanet kan være vigtig. Noget tyder på, at partikler med en størrelse på 2-6 mikron er de mest effektive.
Dosering
Immiflex Kids, dosering til børn: 1 kapsel daglig, evt. 1 kaps el morgen og aften, som kan åbnes og hældes i lidt kold mad. Smager ikke af noget.
Immiflex, dosering til voksne: 1- 2 kapsler daglig. Hvis hele familien er på Immiflex, bruger I blot voksenproduktet og giver barnet en halv kapsel 1-2 gange daglig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *