En kinesisk rod mod kroniske infektioner

astragalus

Når kineserne anvender den fine astragelrod, er det altid til personer, der er kørt flade på batterierne. Faktisk så flade, at der ofte hos klienterne har været lange perioder med kroniske sygdomme.

Hvor fx den røde solhat virker styrkende på de akutte infektioner, så er astragel et virkelig værdifuldt bekendtskab, når det hele bare er blevet en træls affære.

 

Af Marianne Palm.
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning og //mig// – oktober/november 2016

 

Det var rigtig let for Biosyms produktudviklere at vende blikket mod Kina for at lede efter de allerbedste droger til kroniske problemer med immunforsvaret, kronisk træthed og endda hjerteproblemer. For forskere, der har specialiseret sig i urtemedicinske muligheder, kender den hindeagtige astragel fra skovområder og buskadser i det kinesiske landskab, og den har været brugt af asiaterne i flere tusinde år.

I dag ved man, at den kan gøres ekstra effektiv ved først at lave en ekstraktion af dens rødder, som senere i produktionen blandes med fosfolipider, så den lettere end nogensinde kan trænge ind, hvor der er brug for den. Nemlig i de celler, der har med de mange forskellige funktioner i kroppen at gøre.

Når man vælger at lave en ekstraktion, kan man samtidig sikre sig, at der er et standardiseret indhold af de aktive stoffer, man har lokaliseret gennem forskningen. Ikke alle gør sig den ulejlighed at forsøge at optimere og sikre et nøje niveau af aktive stoffer, men det har produktudviklerne bag Astragalus Forte gjort sig. Det gør, at du som forbruger ved, at du får de aktive stoffer, der er nødvendige for at hjælpe dig.

 

Alment styrkende – en adaptogen

At få en droge klassificeret som værende adaptogen er rigtig vigtig, fordi det fortæller, at drogen kan virke alment styrkende ved at regulere flere af de belastende faktorer, et menneske kan blive udsat for. Stress, mangel på søvn, et svækket immunsystem og derfor kroniske infektioner, trætte binyrer, autoimmune sygdomme. Listen er lang, fordi de adaptogene droger har evnen til at regulere binyrernes arbejde, en regulering der, netop som ordet antyder, kan højne de funktioner, der er nedsat, og sænke andre funktioner, hvor der foregår en overreaktion. Astragalus membranaceus hører til blandt de ypperste, fordi den ikke kun virker på binyrerne, men også hjælper på energiniveauet i hele kroppen – vel at mærke uden at give for meget energi, som godt kan opstå ved fx brug af ginseng hos særligt følsomme personer.

 

Kinas vigtigste nyretonic virker også på lever og hjerte

I flere tusinde år har man i Kina anvendt astragel til meget andet end trætte binyrer og infektioner. Man har bl.a. set, hvordan rodekstraktet kan fremme leverens funktioner, så det vitale organ sammen med nyrerne får hjælp til at udføre deres arbejde. Astragalus Forte virker dermed på både lever- og nyresygdomme, men også på kredsløbet, hvor rodekstraktet kan nedsætte blodtrykket og hindre skader på hjertemusklen, fx ved kronisk hjertesvigt.

 

De kroniske infektioner

Af sygdomme, der er nævnt i forskellige forskningsrapporter, kan også nævnes hjælp til forskellige virussygdomme, som måske har sat sig som en evig følgesvend. Det kan man se ved fx Epstein Barr virus, som i sit første stadie kaldes mononukleose (kyssesyge), men som hos nogle mennesker kan udvikle sig i forskellige stadier af herpesvirus, der kan påvirke en lang række fysiologiske funktioner, herunder nervesystem, immunforsvar og muskler. Det ses heldigvis sjældent, men netop astragels evne til at hjælpe på langvarige problemer efter en Epstein Barr virus er undersøgt og kan regnes som en værdifuld støtteterapi. At den virker på denne virus antyder, at Astragalus Forte også kunne være brugbar til andre kroniske problemer under eller efter en virusinfektion.

Tjek www.pubmed.com, og få øje på 853 studier på Astragalus membranaceus.

 

I traditionel kinesisk medicin er astragel blevet anvendt til at “puste nyt liv i den vitale energi (qi eller ch’i) og styrke kroppens modstandskraft.”
Astragalus er optaget i den kinesiske Farmakopé.

 

Inden for den vestlige naturmedicin er astragalus hypigst anvendt som en energigivende tonic og er i dag anerkendt og udbredt som en immunstyrkende droge. Undersøgelser har bl.a. vist, at astragalus kan have en positiv indvirkning på blodtrykket samt virke normaliserende på kredsløbet.

 

Astragalus membranaceus (Fisch.) Bge.  

Dansk navn: Hindeagtig astragel
Engelsk navn: Milk-vetch Root
Kinesisk Navn: Huang Qi  
Familie: Leguminosa
Droge: Rod