To alger i et nyt produkt

alger hav

 

En særlig fin kombination af spirulina og chlorella har fundet vej til de danske helsehylder. Denne nye kombination af alger er fyldt med næringsstoffer, ja faktisk så overvældende mange, at du som vegetar og veganer får rigeligt med aminosyrer og omega-3-fedtsyrer, hvis du bruger Algaex i din hverdag.

De to næringsrige planter er i øvrigt også kendt for sin gode afgiftende virkning, så alle – også kødspisere – får mulighed for at afgifte et moderne liv anno 2016.

Jeg mødte Palle Hansen til en snak om sushi, fødevarer og optimering af vores sundhed.

 

Af Marianne Palm.
Artiklen er bragt i magasinet sund-forskning og //mig// – oktober/november 2016

 

Det lå ligesom til højrebenet for Palle at kaste sig over sin gamle passion – de bedste råvarer. For i mange år har Palle drevet en velkendt sushirestaurant i Ålborg, og den slags råvarer skal behandles med en særlig omhu, da varerne er skrøbelige – og meget rå.

“Jeg har valgt at lade en af mine unge medarbejdere videreføre sushirestauranten, så jeg har kunnet fortsætte min passion med at finde verdens bedste fødevarer, som vi kan bruge til at optimere vores dagligdag med.  Og det var ikke svært at vælge, fortsætter Palle, for jeg havde allerede stiftet bekendtskab med både spirulina og chlorella, to typer alger, der bugner af aminosyrer og andre næringsstoffer, som kan skabe en optimal afgiftning og opbygning af den moderne krop”.

Palle har været verden rundt og har brugt syv år på at kigge på kilder til de bedste alger, hvor han endte med at vælge en producent i Taiwan. Palle fortsætter: – Algerne bliver fremstillet gennem en helt unik proces, som giver et højkvalitetsprodukt uden konserveringsmidler eller tilsætningsstoffer. Algerne bliver dyrket i helt rent, miljømæssigt beskyttet bjergmineralvand.

Det flyder fra Mt Dawu, det højeste bjerg i det sydlige Taiwan, som ligger i den stærkt beskyttede Kenting National Park. Det er et miljømæssigt uforurenet område og badet i konstant sollys, hvilket er vigtigt for en optimal produktion af de klorofylholdige alger.

” Den årlige gennemsnitlige temperatur er omkring 25 grader, som er den mest ideelle for dyrkning af spirulina og chlorella, og sammen med de meget specifikke analysecertifikater, som følger med hver eneste sending af produkter til Danmark, sikrer jeg mig lige så høj en kvalitet, som jeg altid har lagt vægt på i min sushirestaurant i Ålborg”, slutter Palle, inden han lige skal vise mig, hvor små bitte tabletterne er – og ja, det er de. Jeg er nu mest til pulveret, som jeg let kan hælde i min smoothie hver morgen, men det er skønt at se rene produkter svømme ind over det danske land. Og skønt at se, at der virkelig er styr på kvalitetskontrollen gennem så fornemme certifikater som her.

Producenten er ISO-22000, HACCP og Food-GMP certificeret.

De har derforuden Naturland Organic Certification i Tyskland og USDA-NOP Organic Certification i USA for både chlorella og spirulina.

 

Det siger forskerne om spirulina og chlorella

Der er flere ligheder end forskelle mellem de to alger, men sammen bliver de helt unikke. Hvor spirulina indeholder flere lettilgængelige aminosyrer, vitaminer og mineraler end chlorella, så har chlorella til gengæld den fordel, at den måske kan binde flere tungmetaller og giftstoffer til sig, og har en overordentlig god evne til at fodre vores celler med stoffer, der har en unik effekt på cellernes sundhed (cellernes DNA).

Her er de vigtigste nøgleord for begge alger, som du finder i Algaex:

  • Fyldt med aminosyrer, så veganere og vegetarer kan få dækket deres behov. Booster energi, også til kødspisere.
  • Aminosyrerne er frit tilgængelige og dermed meget lettere optagelige end aminosyrer fra kød. For her skal proteinet først nedbrydes til aminosyrer af fordøjelsen, hvorefter de skal bygges op som nye proteinkæder i kroppen.
  • Flere omega-3-fedtsyrer end i saltvandsfisk.
  • Fyldt med klorofyl, som bl.a. har evnen til at binde giftstoffer, toxiner, tungmetaller etc., så de ikke hobes op i vores kroppe. De to alger er kendt som superfoods og har det højeste indhold af klorofyl, man kan finde.
  • Styrker immunforsvar generelt, men især i tarmene, og kan evt. virke mod ”utæt tarm” også kaldet ”leaky gut syndrome”.
  • Afbalancerer fordøjelsen ved at hjælpe den naturlige mikroflora. Spirulina er set som en vigtig agent mod overvækst af candida i tarmene.
  • Hjælper mod forstoppelse.
  • Hjælper vores blodsukker.
  • Styrker vores præstationsevne ved sport og uddannelse.
  • Styrker de kognitive funktioner, altså vores hjerner – i alle aldre.
  • Nedsætter forhøjet kolesterol og forhøjet blodtryk. Modvirker dannelsen af blodpropper.
  • Studier viser, at spirulina har en overordentlig god effekt på alle gener i bihuler og næsen.

 

Når du taber dig, eller er på udrensning, vil tungmetaller, ophobet i fedt- og bindevæv, kunne blive frigivet til blodet og dermed blive ført ud til tarmene via leveren. Vil du undgå en recirkulering tilbage i kroppen, så brug chlorella. Algen omslutter tungmetaller som fx kviksølv, cadmium og bly, så de giftige stoffer bliver hjulpet ud af kroppen uden at blive optaget.

Den anbefalede daglige dosis er kun tre gram. Algaex fåes både som pulver og som tabletter.

Du skal derfor enten have ½ teskefuld blandet i juice, vand eller andet, eller 15 små tabletter.

Læs mere på www.algaelife.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *