Er du for sur? – Håb for oversyrede!

Er du for sur?


Den naturlige syre-basebalance

Den svenske naturforsker, Ragnar Berg, erkendte allerede i begyndelsen af sidste århundrede: Vi lever for surt. Ved et for stort indtag af syredannende levnedsmidler og gennem syrebefordrende levevis som stress, travlhed og manglende motion kan kroppen oversyres. Følgerne: De føler Dem træt, mindre produktiv, uligevægtig og stivhed i kroppen. En afstemt syre-base-balance er forudsætningen for den indre harmoni i vores krop. Hvis forholdet mellem syre og base stemmer, fungerer stofskiftet, vi er produktive og føler os godt tilpas. Denne brochure viser Dem, hvordan De kan bevare den naturlige ligevægt i Deres syre-base-balance.

Hvad sker der ved en oversyring?
Den menneskelige krop udsættes dagligt for en varierende mængde af syrer og baser. Syrerne bliver ikke blot optaget via kosten, men produceres også i stofskiftet. Da syrer ikke udelukkende kan udskilles via f.eks. urinen, må organismen uafbrudt forsvare sig imod en oversyring. For en oversyring kan føre til mange forskellige funktionsforstyrrelser i organismen. For at udligne en oversyring, skal der bruges basiske vitalstoffer. Hvis kroppens kapacitet til at neutralisere syren er opbrugt, bliver de basiske mineralstoffer udløst fra vores største basedepot – knoglerne. På denne baggrund kan der så på længere sigt være større mulighed for at man udvikler knogleskørhed. Den overskydende syre kan også ophobes i både bindevæv, led og muskler. Og herefter mister bindevæv, led og muskler over tid deres elasticitet og bevægelighed.

Ernæring og miljøindflydelse
Desværre er det ikke altid muligt at optage en tilstrækkelig mængde basiske vitalstoffer via kosten, på trods af at mange mennesker prioriterer en sund kost højt. De for kroppen så livsnødvendige vitalstoffer findes i dag, i betydelig mindre mængder i vores kost. Grunden til dette er f.eks. en udpining af jorden gen-nem sur regn og landbrug indrettet til masseproduktion. Den tiltagende andel af fastfood, discountmad og færdigretter i vores kost forstærker manglen på vitalstoffer. Derudover bliver kroppen heller ikke tilført nok basiske vitalstoffer på grund af fastekure, diæter og aldersbetinget mangelfuld ernæring.

Ydermere aftager evnen til at udskille syrer også med alderen. Ældre mennesker skal således indtage en forhøjet mængde basiske vitalstoffer. Gennem stress, travlhed, fysiske og psykiske belastninger etc. opbygges mere syre i vores krop. Indtagelse af nikotin og alkohol, som i stresssituationer for det meste tager til i mængde, fører ligeledes til en forhøjet syreproduktion. For at opnå en afstemt syre-base-balance skal indtaget af nikotin og alkohol indskrænkes. I stedet bør man tilføre tilstrækkeligt med base i form af frisk frugt og grøntsager.

Hvad kan føre til en oversyring?

  • Ensidig kost
  • Diæt
  • Betændelsessygdomme
  • Miljøbelastninger
  • Fysiske og psykiske belastninger
  • Rygning og alkohol
  • Aldersbetingede funktionsnedsættelser


En harmonisk syre-basebalance med basiske vitalstoffer basica. Basica indeholder en afstemt kombination af basiske mineralstoffer og sporelementer: mineralstofferne sørger for en harmonisering af syre-basebalancen. Sporelementerne supplerer din kost, så den bliver sund og mere nærende Basica findes i følgende udgaver:

  • Basica Vital, det smagsneutrale basepulver til udrøring
  • Basica Compact, de praktiske basetabletter til at synke
  • Basica The, den basiske te drik til nydelse, enten som iste eller varmt


Alle Basica produkter indeholder en gennemprøvet kombination af basiske vitalstoffer, der genopretter den naturlige syre-basebalance i kroppen. De supplerer den daglige kost med basiske vitalstoffer og kan tages fast. Basica fås i Helsekostbutikker, Matas. Ring for nærmeste forhandler hos BioVita A/S, 76 26 07 66.

237 thoughts on “Er du for sur? – Håb for oversyrede!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *