Mælkesyrebakterier til alle aldre

Mælkesyrebakterier

 

I sund-forskning har vi tit og ofte beskrevet mange forskellige mælkesyrebakteriers virkning. Det vil vi fortsat gøre: Tage dem en for en og gå tæt på forskningen, men lige her har du et par sider, du kan sakse ud, så du altid har en oversigt ved hånden.

Af Marianne Palm

Vi begynder med babyer, og bevæger os gennem de mange mælkesyrebakterier, som også er vitale for ældre mennesker.

Til baby, børn og følsomme voksne

Har du af alle mulige grunde ikke kunnet amme dit barn, kan Panda 1 være en rigtig god støtte til babyer, småbørn, børn og endog voksne, der ikke er blevet ammet som babyer.

Produktet henvender sig til børnefamilier med tendens til børneeksem, kan være med til at forebygge allergier, og er der mere eller mindre konstante problemer med enten løse afføringer, træg tarm eller vekslende afføringer, er Panda 1 også det naturlige valg.

En af de helt store fordele ved produktet er, at det er specielt udviklet til både at kunne anvendes i den sidste del af graviditeten, men også til børn under et år, som måske har svært ved at etablere en god mikroflora, også selvom de bliver ammet. At det kan være svært, kan vise sig som vekslende afføringer og måske kolikagtige smerter.

Sammen med 15 milliarder cfu/dagsdosis (måleenhed for mælkesyrebakterier) finder du nogle enzymer, der også fremmer fordøjelsen og alt i alt også kan forebygge akutte infektioner.

Hvis du gerne vil vide, hvilke mælkesyrebakterier der er tilsat:

Infantis, Bifidum/Lactis, Lactis, Breve M/116V


Børn fra et år og voksne med tendens til allergier og høfeber

Panda 2 er også udviklet til børn, men er specielt til børn og voksne med tendens til allergi. Virker ligesom Panda 1 også mod vekslende afføringer. Må bruges fra barnet er et år gammelt.

Kan også anvendes under og efter et parasitangreb.

Hvis du gerne vil vide, hvilke mælkesyrebakterier der er tilsat:

Infantis, Lactis, Breve M/116V, Longum. Longum M/1536, Acidophilus, Casei, Salivarius

PRObiotika med PRÆbiotika

Er du helt ny udi sundheds termer og ideer til et sundere liv, kan man sagtens blive forvirret. Præ, pro, mikrobiom, der er masser af muligheder for at fare vild, og for nogle af os – ekstra meget luft i tarmene! Og det fænomen er rigtig ærgerligt, for PRÆbiotika er de fødevarer, der støtter vores krop i selv at danne nok mælkesyrebakterier til at bo på vores slimhinder, især i tyktarmen. PRÆ betyder før, så det er foder, der skal til, før vi kan danne PRO-fessionelle bakterier, der kan tage plads i vores tarme.

Hvis du betragter mælkesyrebakterierne som en lille by, en flok bakterier, der har dannet deres egen koloni, vil man helst have mange forskellige mennesker fra alle mulige lande til at skabe et godt liv. Jo flere kulturer, jo mere intelligens, kan man sige …

Men nogle af os er født med en ringere evne til at opretholde fx nogle områder med Lactobacillus (de kunne også hedde familien Larsen, hvis det er lettere at huske). For at familien Larsen vil tage ophold, skal der være den mad, de spiser, og den kommer fx fra fiberrige grøntsager eller fra bestemte stoffer, FOS og inulin, der gør, at de har lyst til at blive og stifte familie.

Asparges, artiskokker, løg, hvidløg, porrer, jordskokker, tomater, mangofrugter og bananer hører til blandt fødevarer, der typisk vil indeholde de rette fibre, FOS og inulin.

Problemet er, at mange af os får vanvittig meget luft af FOS og inulin, fordi vi fra fødslen af, og det ser ud til, at det kan være arveligt, ikke har så mange “Larsener”, altså Lacobacillus i vores tarme. Ergo er der ingen til at spise de svovlholdige forbindelser m.m., og ergo, luften hober sig op.

Hører du til en af dem, så gå uden om det ellers fine produkt Classic, og vælg hellere Panda 1 eller Panda 2, afhængig af de problemstillinger du har. De giver ikke luft i tarmene, tværtimod vil de kunne hjælpe dig til at få flere Lactobaccillus-bakterier fremadrettet – altså gjort plads til familien Larsen og ovenikøbet stille og roligt at kunne tåle FOS og inulin.

At man ikke kan tåle FOS og inulin, blev til et stort problem for år tilbage, for alle producenter hældte denne mad til bakterierne i alle deres kapsler. Men heldigvis undlod Kenneth Axelsen fra NDS at gøre det samme.

Vi vil lige her understrege, at der er hundredtusindvis af mennesker, der sagtens kan spise inulin og FOS, så prøv dig frem. For i produkter med præbiotika er der meget hjælp at hente til særlige problemstillinger, det kan du læse mere om her på siderne.

Der er FOS og inulin i Classic, Probiolax, I.L.D., W8-control, A.A./D, og i nogle af produkterne med både kollagen og mælkesyrebakterier – dem vender vi lige tilbage til en anden god gang.

Alle de gode muligheder med ovenstående produkter skal da fremhæves, for ja, de fleste kan godt udnytte inulin og FOS.


Classic
er til dig, som har brug for bred støtte til tarmfloraen, fx efter antibiotikabehandling, pollenallergier, eller hjælpe immunforsvaret gennem en infektion.

Kan med fordel anvendes af voksne i alle aldre til støtte gennem aldersbetingede problemstillinger. Det kan være fint at støtte immunforsvaret dagligt eller tage Classic som en kur nogle gange om året.

Du finder FOS, inulin, enzymer sammen med 15 milliarder cfu/dagsdosis:

Infantis, Bifidum/Lactis, Lactis XD/071, Lactis XD/191, Longum, Longum M/1536, Acidophilus, Acidophilus XD/015, Rhamnosus XD/011, Paracasei, Plantarum, Salivarius, Lactis.


Særlig støtte til sårbarhed, både i humør og på slimhinder

Barrier er til dig, der måske efter sygdom har fået særlige problemer med dine slimhinder. Måske er der opstået kroniske inflammationer rundt om i kroppen, måske har leveren været udfordret af forskellige typer af medicin eller alkohol. Der er også forskning, som viser, at sammensætningen af mælkesyrebakterierne kan hjælpe på gråt humør, overvægt eller diabetes 2. En kur for så specifikke problemstillinger kan ikke bestå udelukkende af mælkesyrebakterier, der skal sættes ind på flere områder på en gang, men interessant er det at nærlæse forskningen. For årtier tilbage ville ingen have troet, at tarmens mikroflora havde stor betydning, men det er alle enige om i dag.

Barrier indeholder ud over mineralblanding og enzymer, 15 milliarder cfu/dagsdosis af:

Bifidum/Lactis, Lactis, Bifidum, Longum, Acidophilus, Brevis, Casei, Salivarius.


Træge tarme og forstoppelse – støtte fra Probiolax

Navnet siger næsten det hele, for er noget laxativt, er det afførende. Her har du blandingen af syv forskellige bakteriestammer, der sammen kan gøre kål på træge tarme og forstoppelse. Og forstoppelse har du, hvis du ikke kommer på toilettet hver dag. Punktum. Måske skal vi lige tilføje, at resten af kroppen også lider overlast, hvis vi ikke gør nok for at have gode toiletvaner. Bl.a. skal leveren igen og igen tage stilling til de affaldsstoffer, der recirkuleres, når de ikke skylles ud i toilettet.

Du finder bakteriestammerne fordelt på følgende, 15 milliarder cfu/dagsdosis:

Infantis, Bifidum/Lactis, Bifidum, Longum, Acidophilus, Paracasei, Salivarius.


Er du til hård træning og måske samtidig har lidt udfordringer i fordøjelsen?

Performance er udviklet til dig, der giver den fuld skrue på motions-elite-niveau, og hvor du ikke altid kan få kroppen til at følge med dine ambitioner, og den kvitterer med løs mave.

Du finder bakteriestammerne fordelt på følgende, 15 milliarder cfu/dagsdosis:

Infantis, Bifidum/Lactis, Bifidum, Acidophilus, Brevis, Lactis.

S-60 NrG, et kringlet navn, der dækker over et produkt, som henvender sig meget til hjernen og nervesystemet. Tal med din behandler, hvis du lider af stress, ADHD, udviklingsforstyrrelser, udbrændthed eller autisme. For selvfølgelig skal disse problemer støttes af anden behandling. Det gælder også I.L.D, der henvender sig til mennesker med kroniske tarmsygdomme og stofskiftelidelser. Samt A.A./D, der især anvendes efter mere genstridige bakterier og antibiotika samt overvækst med Clostridium difficile og Pseudomembranous enterokolitis. Anvendes også ved diarreer af ukendt årsag (men husk at få det undersøgt af lægen).

I serien af lidt særlige produkter med specifik forskning og egenskaber har W-8 Control fundet vej til børn og voksne med vægt- og blodsukkerproblemer.

Vi slutter af med hjælp til tyndtarmen, hvor der ofte kan opstå to fænomener, som ikke har med tyktarmen at gøre, nemlig overvækst af uønskede bakterier, der helst skal forblive i tyktarmen, og så det efterhånden velkendte, men måske ikke særligt godt undersøgte fænomen, “Leaky Gut”.

Overvækst i tyndtarmen er et job for Sib-X, og et tegn på overvækst kan være følgende: smerter i fordøjelsen især i den øverste del af hele mave-tarmområdet, kramper, kvalme, luftdannelse, især en time efter måltiderne, men ellers mere eller mindre døgnet rundt, opspilet maveregion, bøvsen, især kort tid efter måltider, vekslende afføringer, og som om man går rundt i en “hjernetåge”. Det er også hyppigt intolerancer af forskellig karakter, men det gælder også for det sidste produkt i den lange række fra NDS, Leaky-Gut, som frit oversat betyder “utætte tarme”. Det har vi beskrevet flere gange i sund-forskning, og om man har det eller ej, handler meget om symptomer, som godt kan ligne dem, der har med overvækst at gøre. Men fordi tarmvæggens celler i tyndtarmene ikke er stabile og måske er blevet mere gennemtrængelige, så proteiner fra maden, der ikke er nedbrudt korrekt, kan finde vej gennem tarmvæggen, kan der opstå allergier eller fx inflammationer lokalt eller andre steder i kroppen. Om man har overvækst eller en utæt tarm, er nok bedst at få afgjort hos en biopat, naturopath ibm, en ernæringsterapeut eller en heilpraktiker.

Klip artiklen ud, og gem den til livets udfordringer

Kig på de forskellige muligheder ovenfor, få om nødvendigt hjælp fra fagpersoner. Kroniske problemer kan meget sjældent eller aldrig klares med et enkelt produkt, da det er summen af de belastende faktorer, der skaber sygdom.

At få støtte fra millioner af små mikroorganismer kan være et vigtigt skridt på vejen.

Kilder:

Artikler bragt i sund-forskning af Marianne Fjordgaard og Eva Lydeking. Du kan møde et væld af specifikke artikler om emnet på www.sund-forskning.dk

230 thoughts on “Mælkesyrebakterier til alle aldre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *