Folk, der vil leve længere, går efter optimeret kost

smoothie

 

For nogen lyder optimeret kost måske lidt uoverkommeligt, men det er det slet ikke. Det handler blot om at indtage en kombination af forskellige, sunde fødevarer i passende mængder. For at gøre det mere enkelt vælger mange en løsning, der kan indtages som en shake.

 

Af Bjørn Falck Madsen

 

Videnskaben har for længst dokumenteret de sundhedsmæssige gevinster forbundet med at spise varieret. I de senere år har ernæringsforskere dog zoomet ind på noget, de kalder for ”optimeret kost”, som i al enkelthed går ud på at indtage nogle særlige fødevarer i den helt rigtige kombination og balance.

En undersøgelse, som blev offentliggjort i PLoS Medicine sidste år, viste temmelig overraskende, at hvis man som 60-årig skifter til en optimeret kost, kan det give mere end otte ekstra år at leve i. Spørgsmålet er, hvor meget, det ville give at starte endnu tidligere.

 

Planteprodukt baseret på 36 fødevarer

En af dem, der følger spændt med på sidelinjen af denne forskning, er Birgitte Emborg, som har udviklet produktet HEAL (Holistic Eating and Living). Det er et plantebaseret og optimeret måltid sammensat af 36 økologiske kvalitetsfoods og henvender sig specielt til dem, der har ambitioner om at leve så sundt som muligt – men på en praktisk og overkommelig måde.

”Hele formålet med dette optimerede måltid er at give folk adgang til de særlige egenskaber, som forskellige fødevarer har. Tag for eksempel gurkemeje, ingefær, bær og alger med omega-3-fedtsyrer, som indgår i produktet. De har en antiinflammatorisk effekt”, fortæller Birgitte Emborg og understreger, hvor meget fokus forskningen netop har på inflammation – især i forbindelse med ældning.

 

Vigtigt at dæmme op for inflammation

Noget af det, som belaster kroppen mest, når vi kommer op i årene, er inflammation. Det er en kronisk, lav grad af inflammation, som man ikke kan mærke på samme måde som eksempelvis en betændelsestilstand. Den er dog skadelig, når den bliver permanent, og den kan være årsag til en række kroniske sygdomme, som er med til at svække og ælde mennesker for tidligt.

Birgitte kan direkte måle den stigende interesse for kost-optimering på den voksende efterspørgsel efter hendes produkt. En af årsagerne – måske den væsentligste – til populariteten er, at folk i mange situationer finder det besværligt at skulle indrette deres indkøbsvaner efter en optimeret kost. Det er rigtig mange fødevaregrupper, man skal have styr på, det kræver en hel del planlægning og tid. Det er heller ikke alt, man kan få i det lokale supermarked, hvilket gør det endnu mere besværligt.

 

Giver god mening

”Tanken bag HEAL har fra starten været at give forbrugeren en løsning, som sikrede dem alle de livsnødvendige stoffer, kroppen skal bruge for at fungere optimalt. Det er ikke meningen, at HEAL skal erstatte den sunde og varierede kost. Til gengæld kan man ved at udskifte blot et af dagens måltider med en HEAL-shake dække sig ind med hele spektret af vitaminer, mineraler, protein, enzymer og fiber”, forklarer Birgitte.

Der findes ingen garantier her i livet, og fordi man optimerer sin kost, er det ikke sikkert, at man når at få 100 lys i kagen. Omvendt er den optimerede kost en af de faktorer – ud over vores genetiske sammensætning – som har vist sig at have den mest markante indvirkning på vores forventede levetid. Derfor giver det god mening at sætte ind netop her.

 

Fordelene ved at anvende HEAL

 Varieret kost – et HEAL-måltid tilfører din krop 36 økologiske superfoods

  • Du er sikker på at få samtlige ni essentielle aminosyrer som byggesten til dine livsnødvendige proteiner (24 gram)
  • Du får masser af sunde fibre og probiotika til en sund og velfungerende tarmfunktion
  • Det har en blodsukkerregulerende virkning
  • Præparatet indeholder urter og krydderier med en stærk antiinflammatorisk effekt
  • De sunde fedtstoffer med omega-3 fra havalger samt olivenolie
  • 100 pct. rene og økologiske råvarer uden nogen tilsætningsstoffer

Læs mere her, eller få HEAL leveret til din dør: www.heal4meal.com