Gode råd til din sundhed og dit velvære

 

 

Ny metode til måling af stress – så nemt som at børste tænder

Banebrydende forskning til ny forståelse af forholdet mellem hjerne, stress og sygdom ligger bag StressCare-konceptet, som er opfundet og udviklet af læge, ph.d. og iværksætter Søren Ballegaard. På klinikken, som har til huse i Hellerup, anvendes et StressMeter, der er på størrelse med et termometer, som kan måle graden af ubalance i det ubevidste nervesystem og dermed graden af stress. Målingen kombineres med en række enkle og effektive antistress-metoder i et nøje udviklet og mangesidet StressCare-program. Programmet tager udgangspunkt i fire grundelementer: Måling, refleksion, handling og kontrol og baserer sig på en individuel plan, som du og lægen udarbejder sammen i klinikken. Herefter går du i gang med et forløb, der indebærer en stor portion egen indsats, og frem for alt er det helt uden brug af medicin. Herefter fortsætter du målingerne hjemme, hvor der samtidig skal følges et 2-ugers træningsprogram. Hjemmebehandlingen indebærer desuden nervestimulation ved at anvende en teknik, som er opnået efter få ugers træning og instruktion.

Det bærende element i Søren Ballegaards StressCare-program er to nye videnskabelige opdagelser, nemlig at vi i dag, næsten lige så simpelt som vi måler kropstemperaturer, kan måle, hvorvidt vi er påvirket af sund forbigående stress eller en usund vedvarende stress. Er der tale om vedvarende stress, kan der genskabes en sund stresstilstand ved selv at måle dagligt, føre dagbog online, reflektere over og handle i forhold til målet. Det hele kombineres med at aktivere specielle sensorer på kroppens overflade et par gange dagligt i tre måneder.

 

Du kan læse meget mere om StressCare-behandlingen på ballegaardstresscare.dk

 

 Boganmeldelser

 ”Tryk og glad kvinde” af Katrine Birk

Bogen tager udgangspunkt i klassisk kinesisk medicin, zoneterapi, akupressur samt forfatterens egne erfaringer og fortolkninger. Zoneterapi og akupressur/akupunktur er nogle af de mest kendte behandlingsformer inden for kinesisk medicin, hvilket også er bogens omdrejningspunkt. Bogen er skabt ud fra et ønske om, at alle kan være med og fokusere på, hvordan man kommer mere i balance og får højere velvære. Du lærer, hvordan du styrker dig selv derhjemme med enkle redskaber til zoneterapi og akupressur. ”Tryk & Glad Kvinde” er en hyldest til kvinder i alle aldre, som fortæller om og giver tips til gener som menstruationssmerter, fertilitetsproblemer, træthed, stress, oppustet mave, PMS, manglende sexlyst, svækket immunforsvar, stofskiftelidelser, gener i overgangsalderen og alt det andet, mange kvinder døjer med på et tidspunkt i deres liv.

 

”Balance i stofskiftet” af Inger Mann Forbes og Else Marie Juhl Thomsen

Sig farvel til din stofskiftepersonlighed, og forstå, hvad den bagvedliggende årsag er til, at du har for højt eller for lavt stofskifte, og gør noget ved det, så hverdagen igen bliver overkommelig. Bogen ”Balance i stofskiftet” beskriver de særlige personlighedstræk, som er i spil ved stofskifteproblemer og forklarer, hvordan de kan skabe en kronisk indre stress, som kan ødelægge stofskiftet. Bogen uddyber, hvordan den kroniske indre stress er i stand til at påvirke vores gener og dermed også har indflydelse på, om vi bliver syge. ”Balance i stofskiftet” opererer i et forskningslandskab, der netop nu udgøres af vigtige temaer inden for sygdoms- og sundhedsområdet, nemlig mental sundhed og epigenetik. Bogen fortæller om de seneste videnskabelige landvindinger i et sprog, alle kan forstå.

 

”Boost din sundhed med antiinflammatorisk kost” af Penille Kruse

Din fordøjelse skal være en fornøjelse, intet mindre! Sådan lyder det i bogen, som tager

udgangspunkt i ernæringsterapi og funktionel medicin fra USA, og hvor du vejledes igennem en livsstilsændring. Du får redskaber til, hvordan du på otte uger med din kost kan dæmpe inflammation, mindske gener og symptomer, styrke fordøjelsen og få mere energi i din hverdag. Fordøjelsen er afgørende for, om du får næringsstoffer og energi ud af den mad, du spiser. Bogen omhandler derfor, hvordan du kan optimere din fordøjelse, dels gennem en eliminationsdiæt, dels gennem praktiske fif til, hvordan du stimulerer din fordøjelse. Du får et uge til uge-program, tre ugers kostplan og meget andet til at toptune din fordøjelse.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *