Fra den nøgne jord til de lange tarme

aloe_3

 

Denne gådefulde mystiske plante, som kan gro på en nøgen jord. En plante, som de fleste kender for dens kølende gel på solskoldede skuldre eller som et væsentligt bidrag til at afhjælpe svien i mavesækken. Denne gådefulde mystiske plante, som kan gro på en nøgen jord. En plante, som de fleste kender for dens kølende gel på solskoldede skuldre eller som et væsentligt bidrag til at afhjælpe svien i mavesækken. Men som kan så meget andet… Vi går tæt på den egentlig ikke særligt kønne, men særdeles hjælpsomme plante, som gror så flittigt under de varmere himmelstrøg.

 

Når tarmene trænger til foder…

Hvis du lider af halsbrand, svien eller trykken i mavesækken og har mærket Aloe Vera drikkens lindrende effekt, skal du vide, at det ikke bare handler om at dæmpe symptomer.  Studier viser, at gelen også skaber en reel langsigtet virkning af flere årsager: Gelen hindrer, at ekstraordinær meget syre går til angreb på mavesækkens slimhinde, og den beskyttende effekt giver mavesækken ro til at opbygge sit naturlige værn. Denne effekt fortsætter ned i både tynd – og tyktarme, hvor studier viser, at Aloe Vera fungerer som en prebiotic, altså stoffer, som mælkesyrebakterierne skal have tilført for at trives og overleve trods hårde vilkår fra al den Ikke-Mad, vi spiser.

 

Både det løse og det træge

At Aloe Vera gel på denne måde skaber gunstigere betingelser for vores mikroflora, har betydning for vores afføringsmønster, og det er begge veje, om jeg så må sige. Har du problemer med for løse og hyppige afføringer, som man bl.a. ser ved kronisk tyktarmsbetændelse, som ulcerøs colitis, skaber drikken mere ro. Er der derimod problemer med forstoppelse, hjælper udtræk fra plantens gel også.  Studier viser, at plantens evne til at hjælpe netop via mikrofloraen med at skabe en bedre nedbrydning af maden, gør, at vi lettere undgår træge og forstoppede tarme.

 

Ikke kun i de lange tarme

Men der er endnu flere interessante ting ved den grønne saftige plante. For det handler åbenbart ikke kun om beskyttelse af slimhinder og fodring af bakterier, men i høj grad også om at hindre nogle af de immunkomponenter, som ellers kan skabe inflammation i tarmene. Inflammationer, som også kan opstå alle mulige andre steder end i tarmene, og det er måske her, vi finder forklaringen på, at Aloe Vera har gået sin sejrsgang verden over. At vi som behandlere altid har sagt, at al sundhed begynder i tarmen, bliver ikke mindre sandt, men at der også findes andre forklaringer, fordi Aloe Vera virker på inflammationer hvor som helst, når vi blot bruger de allerbedste produkter, er jo en fantastisk mulighed for blot en enkelt plante.

 

Lettere optagelighed

Når vi nu er i gang med en opremsning af alle herlighederne, skal også studiet vedrørende øget optagelighed af diverse vitaminer nævnes. Man ved, at Aloe Vera gel indeholder en stor mængde antioxidanter, som hjælper på leverens oxidative system, hvilket bl.a. har betydning for udvikling af skaderne ved diabetes 2, men man opdagede også, at B12, C- og E-vitamin blev lettere at optage, når man anvendte gelen. Vel at mærke skulle det være udvundet af den rene gel, som man finder i bl.a. Aloe Vera drik fra Aloe Vera Group og ikke et ekstrakt af hele bladet… At optageligheden af B12 blev forbedret, er måske ikke så underligt, da vi kun danner nok B12 i en sund tarm, men at gelen også skubber andre vitaminer i den rigtige retning, giver håb om, at Aloe Vera drik kan skabe meget sundere mennesker end før antaget. Aloe Vera gel hjælper i øvrigt også med optageligheden af C- og E-vitamin samt B12. {blockquote}Har du lejlighedsvis problemer med forstoppelse, så kan et enkelt glas varmt vand om morgenen på fastende hjerte få gang i tarmene igen.{/blockquote} Læs WHO monografiet: Aloe vera gel Læs mere om de videnskabelige studier på aloe vera (på engelsk) over på Institut for Komplementær Sundheds hjemmeside.

2 thoughts on “Fra den nøgne jord til de lange tarme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *