Støtte i en travl hverdag

 

 

Arbejde, børn, træning, huslige pligter og alt, hvad der ellers fylder i dit liv, giver dig måske ikke meget overskud til at tænke i vitaminer, mineraler og i det hele taget kosttilskud. Et forslag til en top 10, som er nem at implementere i en hektisk tilværelse, kan måske hjælpe dig til at få overblikket tilbage.

 

Af Benedikte Mikkelsen
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – april/maj 2019

 

Lad os kigge på det. Vi har valgt at kaste os over produkter fra Terra Nova, som består af lutter veganske lækkerier. Velbekomme!

 

 1. Til morgensmoothien
  En god blanding af præbiotika, probiotika, alger, frysetørret grønt, frysetørrede bær, omega 3-, 6- og 9-fedtsyrer og fordøjelsesenzymer finder du i Life Drink, som er lige til at smide i din shake til en god start på dagen. Er du ikke smoothietypen, så kan du også blande den i lidt vand eller juice.
 1. All-round vitaminet til en sund livsstil
  De forskellige B-vitaminer arbejder som en stor familie, og de er nødvendige for en optimal energiomsætning samt muskler, nervesystem, fordøjelse, hud og hår. Otte ud af de tretten vitaminer, som er essentielle for din krop, er B-vitaminer. Da B-vitaminer er vandopløselige og dermed ikke lagres i kroppen, er det vigtigt, at du dagligt får vitaminerne igennem kosten og som kosttilskud. Måske du skal kigge i retningen af B-complex.
 1. Træt og uoplagt
  Bliver du hurtigt udmattet og svag i musklerne? Måske mangler du D-vitamin… Muskelsmerter og muskeltræthed kan nemlig være tegn på, at du er i underskud af D-vitaminer. Mangel på D-vitamin kan altså have en direkte indflydelse på din præstationsevne.
 2. Hvis du ikke spiser dyr
  Så husk dit B12-vitamin. Du kan heldigvis roligt gå uden om bøffen og stadig få dit B12-vitamin. Ligegyldigt om du er veganer eller ikke-veganer, så er B12 essentielt for dig. Især til dig, som træner meget. Det har nemlig en særlig betydning for bloddannelsen, for proteinsyntesen og genopbygning af muskelvæv og andre væv. Du kan få B12 på mange måder, men vælger du fx B12-vitaminer fra Terra Nova, finder du det som methylcobalamin, som er den biologisk aktive form for vitamin B12.
 1. Lidt til dit blod
  Jern virker først og fremmest som ilttransportør i de røde blodlegemer. Al tilførsel af ilt foregår via hæmoglobin. Udskillelsen af kuldioxid foregår ligeledes via de røde blodlegemer. Mitokondrierne styrer cellernes iltningsprocesser blandt andet ved hjælp af enzymer, hvori jern indgår. Easy Iron kunne være et bud på et jerntilskud til dig.
 1. Til mave-/tarmsystemet
  Fennikel har en beroligende effekt på tarmene og lindrer mavekramper og oppustethed som følge af luft i maven. Risklid har et højt indhold af kostfibre, som giver tarmene noget at arbejde med og stimulerer tarmenes naturlige bevægelser, så forstoppelse undgås.Terra Nova Digestive Enzyme Complex er sammensat af fordøjelsesenzymer fra planter og indeholder fennikelfrø og risklid samt ingefær, som kan reducere oppustehed og hjælpe fordøjelsen.
 1. Sundt liv kræver sund tarm
  Det ser ud til, at tarmens miljø og mikroflora er af meget større betydning for funktionerne i andre dele af kroppen end kun tarmens egen funktion. Tarmfloraen påvirker hjernens biokemi og derigennem adfærd. Tarmfloraen er desuden afgørende for kommunikationen fra tarmen gennem immun-, nerve- og hormonsystemerne. Probiotika spiller en rolle, ikke bare i tarmen, men for helbredet som helhed.
 1. Lad fisken svømme afsted
  Og snup i stedet en vegetabilsk omega 3-6-7-9 olie. En symfoni af hørfrø-, hamp-, oliven-, hjulkrone-, risklid- og havtornolie finder du i den vegetabilske olie fra Terra Nova. Du kan vælge at smide olien i din morgenshake sammen med Life Drink, så bliver dét at spise olie faktisk ikke så slemt.
 1. Mineralet du ikke kommer udenom
  Har du gættet det? Ja det er magnesium! Oplever du muskelkramper, træthed og uro i benene, så kan det skyldes, at du mangler magnesium. Magnesium er nemlig vigtigt for nervesystemets samspil med muskulaturen, fx hjertemusklen. Mineralet indgår desuden i 300 enzymprocesser i kroppen. Meget mere kan skrives om det livsvigtige mineral, som du også finder som tilskud hos Terra Nova.
 1. Boost immunforsvaret
  Med en kombination af astragalus, hyldebær og hvidløg. Astragalus er en kinesisk urt, som har været anvendt i flere tusinde år til alt fra infektioner til lever- og nyresygdomme til kredsløbet. Når der iblandes hvidløg, som indeholder allicin, der angriber bakterier, giver du dit immunforsvar et ekstra boost. Når hyldebær blander sig med sine evner til at bekæmpe infektioner i luftvejene, herunder næse, bihuler og hals, får du god støtte til at klare såvel medgang som modgang i livet.

 

Mange af produkterne på top 10 indeholder Terra Novas Magnifood Complex, som skal sikre en effektiv udnyttelse af gavnlige vitaminer og mineraler, hvilket sker gennem en speciel sammensætning af naturlige superfoods, der er med til at optimere optagelsen i kroppen.

425 thoughts on “Støtte i en travl hverdag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *