Hud er ikke bare et hylster til at holde sammen på de indre organer. Vores hud ånder, lever og har brug for hjælp til at forblive sund.
Du kan her finde mange tips til både at behandle, forebygge, stramme op og i det hele taget forøge din velvære.
Hudproblemer opstår som regel på grund af ubalancer i kroppen, og skal derfor også behandles indefra…
Er der kroniske problemer, eller problemer som kommer og går, skal huden behandles indefra.
Med de nødvendige fedtstoffer, vitaminer, mineraler og aflastning af ekskretionsorganerne: luftveje, fordøjelsen især leveren og urinveje. Og samtidig sørge for at bl.a. de trætte binyrer, som styrer hormoner, fedtstofbalance, allergier og stressniveau, får hjælp til at genoprette kroppens balance.
Hudproblemer er, som med så mange andre sygdomme, en multifaktorel sygdom, og intolerancer, allergier samt udefra kommende belastninger skal også afdækkes.
Ved du ikke, hvor du skal ende og begynde, så kontakt redaktionen. Vi har et stort netværk af behandlere, som har specialiseret sig i hudens sygdomme. Indtil da, kan du få inspiration til en sundere hud lige her…
Det kan være rigtig svært at finde rundt, og redaktionen er langt fra – langt fra – færdig med at studere de mange ingredienser i cremer, lotions og make-up. Faktisk er det umuligt at finde rundt i de tusindvis af stoffer og redaktionen har sikkert overset en del produkter, som ellers er værd af nævne.
Skriv til os, så vi kan blive klogere. Den opfordring har biopat, Rikke Agersted, taget imod. Og gjort et stort stykke arbejde, for at finde rundt i de mange tilsætningsstoffer.
Pensionerede kriminalkommisærer, behandlere og producenter skal printe dette digre værk for at få et overblik over urteterapi og hud…
Hvidtestof i urtecremer? Det kan være rigtig svært at finde rundt og hvad er egentlig sundt og nødvendigt?
Hvorfor i alverden er der så mange tilsætningsstoffer i hudprodukter, som umiddelbart ikke er nødvendige og i hvertfald ikke har noget med virkning at gøre?
Hvorfor har selv de mest naturorienterede firmaer valgt at tilsætte titan-dioxid til cremen. Et stof, som kun har til formål at gøre cremen hvid? Hvorfor må forbrugerne ikke få øje på de halv-brune urter i tuben?
Titan-dioxid er endnu ikke på listen over allergi-fremmende stoffer. Men sker det, vil det også være en katastrofe. For alle hvide tabletter fra medicinal industrien indeholder det selvsamme stof…
Når jeg har spurgt producenterne, er svaret næsten altid: “vi vidste ikke, det var et problem, det er godkendt af miljøstyrelsen” og “forbrugerne kan bedst lide at smøre sig med en hvid lotion”. Er det sandt?
Vil forbrugerne ikke hellere med selvsyn kunne se, at der rent faktisk er urter i? Æteriske olier vil ikke kunne ses i en creme, kun ekstrakter, men hvis der er et højt indhold af urter, vil cremen blive halvbrun, hvis der er maksimum mængde i… Faktisk kan en creme bære op til 30% flydende urter. Den bliver måske lidt mere tyndtflydende, men betyder det noget i hverdagen?
Det har været uhyre svært at få oplyst mængder af aktive stoffer i de enkelte produkter.
Mange cremer indeholder måske kun 1% aktive stoffer. Er det rimeligt? Et suk fra en allergiker Sund-forskning har allieret sig med en skøn kvinde, som bare ikke kan tåle en hel masse produkter, selvom de er så naturlige som muligt. Læs mere her. Og hvilken creme, hun kan tåle, fordi den bare indeholder fire gammelkendte ingredienser.
Produkter en masse
Helt subjektivt er jeg ved at indsamle hudprodukter, som har vist sin effektivitet (selvom jeg ikke er enig i mængden af aktive stoffer) og produkter, som er så rene som muligt. Kender du til produkter, som ikke er nævnt her, hører jeg meget gerne fra dig… Men her er de første hints til en sundere hud…
Alverdens tips til hår, hud og negle fra SØNDAG.
En forklaring til et hav af indholdsstoffer skabt af Mellisa
Propoliscreme til sart hud og småskrammer
Silky Beauty – behandling af træt hud, rynker m.m. indefra
Juhldals produkter til alverdens problemer