Lyst til en dejlig ny hummusvariation?
Klassisk med tahin, hvidløg og spidskommen, pink-rød rødbedehummus, solgul græskarhummus, grøn hummus (klassisk blendet med persille eller letkogt grønkål eller broccoli), rødlig hummus med peberfrugt og paprika eller grov hummus med soltørrede tomater. Den gode kikærteklassiker fra Mellemøsten har jeg i årevis lavet i mange skønne variationer (der er opskrifter på min blog lisbethtordendahl.dk), og den nyeste i klassen af lækre hummusvarianter får du opskriften på her. Den er nemlig så dejlig frisk og let og passer perfekt til sommertid. Uanset om du bruger hummus som pålæg, som dip eller lille ret i et større måltid får du klimavenlige grønne proteiner, gode fibre og sundt fedt.
God fornøjelse!
Af Lisbeth Tordendahl, biopath, phytoterapeut og kostkonsulent
Hummus med bagt citron
Du skal bruge:
- 1-2 Citroner*
- Ekstra jomfruolivenolie
- Ca. 240 gram kogte kikærter
- Ca. ½ dl kikærtekogevand eller vand
- Ca. ½ tsk. salt
- 2 fed hvidløg
- Evt. sumakkrydderi
Sådan gør du:
Skær citronen i skiver, og fjern kernerne. Fordel skiverne (undtagen endeskiverne) på bagepapir, og pensl lidt olivenolie på hver. Bag dem i en 200 grader varm ovn i 15 minutter. Det er selvfølgelig smart at gøre, hvis du har gang i ovnen til noget andet. Ellers kan du benytte lejligheden til også at riste nogle mandler, nødder eller kerner.
Når citronskiverne er kølet ned, blender du kikærterne med knap ½ dl væde, salt, hvidløg og 2 spsk. olivenolie.
Hak de bagte citronskiver til småstykker (også skallen), og blend så mange af dem, som du kan lide i kikærterne. Justér konsistensen med mere væde, hvis nødvendigt, jeg synes, den er bedst, når den ikke er for tyk, men blød og cremet. Smag til med salt, og drys gerne lidt sumakkrydderi, når du skal spise den. Det giver den lige en ekstra smagsnuance.
*Brug små citroner, de har typisk tynd skal. Er skallen tyk har den mere af det hvide, der smager bittert. Bag gerne 2-3 eller flere citroner, og brug resten til salater, risretter, dressing o.a.